Резервация за: Планината на Орфей – 6 дневен пролетен лагер
* - Задължителни полета

Планината на Орфей – 6 дневен пролетен лагер

 

Името на планината Родопа е познато от древността. Споменавана е от Омир, Вергилий, Овидий. В Средновековието е позната като Славееви гори. Смята се, че е произлязло от името на тамошния владетел Слав. Турците пък я наричали Доспат – може би от деспот. Родопите са разположени в най-южната част на България и са с дължина около 250 км. и ширина – стотина. Из родопските долини са се промъквали големи армии (на Александър Македонски, на Октавий, на турския пълководец Лала Шехин). С Родопите са свързани подвизите на Момчил юнак, на деспот Слав и Иванко.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

5 нощувки, 5 закуски -блок маса, 5 обяда-блок маса, 5 вечери-блока маса, Транспорт с лицензирана транспортна фирма.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такси музеи по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКА

Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията:  45  плащащи.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Защо да изберете тази оферта ?

 • Възможности за различни изживявания
 • Съчетанието на природни и исторически забележителности
 • Разнообразно настаняване и вкусна местна кухня
 • Родопите е място, което оставя дълбок отпечатък и предлага незабравими спомени.
снимка

Ден 1 /08.04.2017г. събота,Отпътуване от Варна

Пампорово е един от най-красивите ни както зимни, така и летни курорти. Разположен в сърцето на Родопите, непосредствено под връх Снежанка, той се откроява със богата природа, забележителни панорами и множество места за посещение.
снимка

Ден 2 /09.04.2017г. неделя,Пампорово

Орфееви скали - феномен, който все повече гости на курорта опознават и припознават като любимо кътче. Легендата разказва, че Орфей е черпел вдъхновение от гледките, разкриващи се от скалите, носещи неговото име. Прекрасните звуци, които създавал, съзерцавайки разпръснатите като на длан Смолянски езера в подножието на скалите, меките гънки на родопските върхове карали всички горски обитатели да затаят дъх.
снимка

Ден 3 /10.04.2017г. понеделник,Пампорово

Смолянски езера се разбират 8-те езера- 7 естествени езера, разположени каскадно ( Милушев гьол, Силажа, Лагера, Османов гьол, Тревно, Бистрото и Мътното езеро) и едно превърнато в малък язовир (Керянов гьол). Всяко от езерата само по себе си е доста впечатляващо. На една от поляните до езерата има малък манастир „Св. Дух“.
снимка

Ден 4 /11.04.2017г. вторник,Пампорово

Кула Снежанка - със своите 1926 метра надморска височина, тя привлича туристи както зиме, така и лете. Специален асансьор ще Ви изкачи на още близо 100-на метра по-нагоре, докато стигнете върхана кулата, стоящ на 2019 метра. Прекрасна панорамна площадка ще Ви предложи неподозирани гледки и пейзажи. Открива се възможност да се види връх Перелик, Роженската обсерватория, Стойките и село Гела, както и цяло Пампорово със своите писти и лифтове. Независимо в кой сезон ще посетите връх Снежанка, определено няма да останете разочаровани.
снимка

Ден 5 /12.04.2017г.,Пампорово

Смолян - Името на Смолян идва от славянското племе смоляни, които населявали този край. Смята се, че селището датира от дълбока древност. Носил е имената Езерово, Ахъ Челеби, Пашмакли и пр. Според античния гръцки историк Херодот този край е бил населен с траки около 2500 – 3000 години преди началото на нашето летоброене. Старогръцки източници свидетелстват, че родопското светилище на Дионисий било издигнато на високия връх Зилмисос. С този район се свързва и пребиваването на Орфей.
снимка

Ден 6 13.04.2017г.,Варна

Закуска. Отпътуване за Варна.
снимка

Родопа Планина

Основна информация

 • От: 10 април, 2018
 • До: 15 април, 2018
 • Продълж.: 6 Дни, 5 Нощувки
 • Потв. при: 40
 • Макс. хора: 50
 • Цена: 210.00 лв.
 • Дестинация: Pamporovo, Bulgaria

Имате нужда от помощ ?

При нужда се свържете с нас.

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани оферти

6 Дни, 5 Нощувки Start From 1039 лв.

Карнавалът във Венеция

РЕЗЕРВИРАЙ

6 Дни, 5 Нощувки Start From 269.00 € / 527.00 лв.

Кападокия 2019

РЕЗЕРВИРАЙ

6 Дни, 5 Нощувки Start From 1198лв. лв.

П А Р И Ж

РЕЗЕРВИРАЙ

6 Дни, 5 Нощувки Start From 1140 лв. лв.

ДУБАЙ ЗА ВСЕКИ

РЕЗЕРВИРАЙ