Резервация за: ЕДНОДНЕВНА РУМЪНИЯ – СОЛНА МИНА СЛЪНИК И МОЛ БАНЯСА


* - Задължителни полета

ЕДНОДНЕВНА РУМЪНИЯ – СОЛНА МИНА СЛЪНИК И МОЛ БАНЯСА

 

Еднодневна екскурзия от Варна до Румъния

солниците в Сланик с посещение на Băneasa Shopping City

Терапевтичната роля на солта е известна на човечеството от векове. Още от времето на императрица Клеопатра се е прилагала халотерапия – терапия със сол.

Подарете си здраве !

 

Столицата на Румъния е шестия по големина град в Европейския съюз. Известен е като “Париж” на изтока, с население от 2,5 мил. души, които са разпръснати на 226 кв.м., което прави румънската столица най-гъсто населения град в Европа. Румънският дворец на парламента е втората по големина административна сграда след Пентагона. За покровител на града се счита Св. Димитър Басарбовски, който е роден в българското село Басарбово. Румънската легенда разказва, че градът е основан от пастир на име Букур. Един ден докато пасял стадото си, паднала непрогледна мъгла. Овчарят се изгубил. Помолил се и молитвите му били чути – мъглата се вдигнала. В знак на благодарност Бокур построил малък параклис. След време, на това  място се заселили хора, което се счита за начало на днешен Букурещ. По време на Чаушеску част от църквите в Букурещ са били спасени по много интересен начин, били повдигнати от основите си и чрез специална система от релси изместени между жилищни блокове,  далеч от погледа на румънстия диктатор. По този начин е бил изместен и жилищен блок, без да се налага живущите да го напуснат.

 

Цената включва : 

– екскурзоводско обслужване

– транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания

– панорамна обиколка на Букурещ

– всички гранични такси

– групова медицинска застраховка

Цената не включва : 

– входна такса за солната мина в Сланик – 22 леи за възрастни, 18 леи за пенсионер, 10 леи за деца, студенти, ученици / нужен документ за доказване – ученическа карта за ученици/

Допълнителна информация :

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
 • Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за тяхната промяна
 • Не се препоръчва посещението на мината от хора страдащи от сърдечни заболяванания.
 • Програмата е подходяща  и за деца.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

 

Какво е Халотерапия

Как може да помогне халотерапията и какво лекува?

Терапията със сол се препоръчва на пациенти от всички възрасти. Едно семейство може да използва, оцени и извлече ползи от тази терапия.
„Клиничните изследвания показват, че частиците на солта могат да помогнат за лекуването и намаляването на дихателни възпаления; абсорбция на оток (подуване), причинено от течност в тъканите и може да помогне за отпушване на областта на бронхите.“

Тази терапия е препоръчителна за три основни области на заболяване и поява на алергии:

1 .Бели дробове и болести на дихателните пътища като бронхиална астма, хроничен бронхит, кашлица в следствие на пушене, кистозна фиброза, енфизем, тонзилит, отит на средното ухо и фарингит, кашлица, грип, хреми, сенна хрема, ринит, синузит и повтарящи се вирусни инфекции.

2 .Кожа и кожни заболявания като дерматоза, екзема и псориазис.

3 .Психично здраве и свързаните с него стрес, умора и депресия.

 

Защо да изберете тази оферта ?

 • различно преживяване
снимка

Ден 1 / 02.03.2019,Слъник - Букурещ Румъния

Примерна програма: 05:00 Отпътуване от Варна-ул. Антим 1 /до Археологически музей/.Преди преминаване на Дунва мост - почивка на бензиностация в Русе. Преминаване на границата. Панорамно пътуване през Букурещ: Патриаршията и Парламента, площада на Победата, Площада на революцията, Националната библиотека, Националния театър, Университетския площад, Триумфална арка и др. Отпътуване за Слъник, окръг Прахова, където се намира Солна мина Униря.Намира се на 100 км. От Букурещ. Посещение на Старата Солна мина – превърната в място за забавления със СПА център, санаториум и музей на солта. Градът е известен с извличането на сол и солните езера. В новата солна мина все още се произвежда сол. Солната мина в Слъник се смята за най-голямата солна мина в Европа. Слиза се на 208 м. дълбочина с бус и се озовавате сякаш в къщата на великана. Температурата в мината е постоянна 12 °C. Влажността на въздуха е около 50%, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания / Халотерапия/. Мината е представена в 14 зали, които включват спортни игрища, зала с маси за билярд, бар. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян. Свободно време за обяд и покупка на сувенири. След това се отпътува към големия търговски център МОЛ Баняса множество магазини на световно известни марки като Mango, Zara, Nike, IKEA и др. Отпътуване обратно за България в 17.00ч. Пристигане във Варна около 23.00ч.

Късче магия, Букурещ

Основна информация

 • От: 16 март, 2019
 • До: 16 март, 2019
 • Продълж.: 1 ден
 • Потв. при: 45 човека
 • Макс. хора: 45 човека
 • Цена: 45,00 лв.
 • Дестинация: Букурещ, Румъния,

Имате нужда от помощ ?

За информация се обадете

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg