Резервация за: ПРАЗНИК НА ЧЕВЕРМЕТО ЗЛАТОГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС


* - Задължителни полета

ПРАЗНИК НА ЧЕВЕРМЕТО ЗЛАТОГРАД ОТ ВАРНА И БУРГАС

 

от Варна  Празник на чевермето в Златоград

3 дни / 2 нощувки с тръгване от Варна

04 – 06 май  2019г.

ЦЕНА: 115.00 лв.

                                                               Маршрут: Варна – Пловдив – Чепеларе – Златоград – Кърджали  – Хасково-Александровска гробница  – Варна

Родопска музика, над 100 каба гайди, изкусителния аромат на прословутото Златоградско чеверме, фолклорни танци, участници и посетители, нагиздени в народни носии… и една песен, полетяла в Космоса…

Този Златоград искаме да Ви покажем! Не само най-южното градче в България, не само съхранения дух и архитектура от Възраждането. Искаме да преживеете онази родопска магия, която те кара да настръхваш, докосва сърцето ти, окрилява душата ти и предизвиква сълзи на благодарност. За това, че си българин!

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Чепеларе в двойна, тройна стая
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Кърджали в двойна тройна стая
 • Посещение на Стария Пловдив;
 • Посещение на Златоград и участие в Парада на носиите / може желаещи да се облекат в носии или да си наемат такива/;
 • Разглеждане на Етнографски ареален комплекс Златоград / входните такси се заплащат допълнително от всеки/;
 • Посещение На Перперикон с местен екскурзовод;/екскурзията се провежда при мин. Брой от 35 човека заявява се при записването/
 • Посещение на Храмов комплекс «Успение Богородично» Кърджали-Отец Боян Саръев
 • Посещение на статуята на Дева Мария в Хасково; Александровска гробница
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая след допълнително запитване и възможност от Хотелаите
 • Вечеря на 05 май 2018 – 10 лв.
 • Входни такси и билети (актуални са към 10.01.2018г, възможно е да има промяна):

ЕАК – 6 лв възрастен, 3 лв – деца;

Предварително програма:

1 ден, 04.05.2019г.:

06:00 ч. Отпътуване от Варна, 08:00 ч – почивка в  Бургас.

12:00 ч Пристигане в Пловдив –  Пешеходна обиколка на Стария град и свободно време за обяд

14:00 ч отпътуване към  Бачковски манастир разглеждане и след това отпътуване  Чепеларе и настаняване в хотел 4* вечеря по желание – 10 лв доплащане, Нощувка.

2 ден, 05.05.2019 г.:

 

07:00ч.-08:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване  за Златоград. Пристигане в центъра на града за откриване на фестивала на чевермето. (Подробната програма на празника по часове ще публикуваме на по-късен етап)

Откриването започва с Парад на носиите, в който могат да участват и гостите на празника. С други думи – ако имате носия, облечете си я!

Следва ритуалното изнасяне на над 150 чевермета, съпровождани от над 100 каба гайди. Всички се отправят към мегдана, където е изградена сцена, на която през целия ден ще се надпяват, надиграват и надсвирват фолклорни състави.

Кулинарните демонстрации ще бъдат сред декори в градския парк, пресъздаващи атмосферата на родопски дворове от преди век. Ще можете да си хапнете от всичко, да послушате уникалните родопски напеви, да поиграете хора под музиката на изкусни свирачи и да се понесете със звука на гайдата над меките родопски хълмове… Ще имате възможност  и за разглеждане на Етнографски ареален комплекс-Златоград. Той представлява голям музей на открито, който ни показва как е изглеждал града преди повече от 100 години. Тук може да видите най-различни занаятчийници. На разположение също е и Етнографския музей, който е в 100 –те национални туристически обекта и срещу вход от 3 лв на човек може да се разгледа.В ранния следобяд отпътуване за Кърджали. Посещение на Църквата на Боян Саръев. Настаняване.Свободно време.   Нощувка.

3 ден, 06.05.2019:

07:00ч.-08:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване  за Хасково. Посещение на Статуята на Дева Мария  в Хасково, Отпътуване към Александровска гробница  и след това се отправяме към Варна.Пристигане във Варна около 20.00ч.

Допълнителна информация:

Деца до 2,99 в стая с двама възрастни –самостоятелна седалка в автобуса – 50 лв.

Деца от 3 до 11,99 г. В стая с двама възрастни – 80.00 лв.

Доплащане за единично настаняване – 60.00 лв. след потвърждение от хотите

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Забележки:

Програмата е примерна и туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип особенно за Перперикон.

При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

Препоръчва се носенето на леки постелки за сядане ( при необходимост).

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо да изберете тази оферта ?

 • Невероятно преживяване
 • Различната екскурзия

05.05.2018г - 1 ден,Бачковски манастир, к.к.Пампорово

1 ден, 04.05.2019: 06:00 ч. Отпътуване от Варна, 08:00 ч – почивка в Бургас. 12:00 ч Пристигане в Пловдив - Пешеходна обиколка на Стария град и свободно време за обяд 14:00 ч отпътуване към Бачковски манастир разглеждане и след това отпътуване към К.К-с Пампорово и настаняване в хотел 4* вечеря по желание – 10 лв доплащане, Нощувка.

06.05.2019г.- 2 ден,Златоград, Кърджали

2 ден, 05.05.2018: 07:00ч.-08:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване за Златоград. Пристигане в центъра на града за откриване на фестивала на чевермето. (Подробната програма на празника по часове ще публикуваме на по-късен етап) Откриването започва с Парад на носиите, в който могат да участват и гостите на празника. С други думи – ако имате носия, облечете си я! Следва ритуалното изнасяне на над 150 чевермета, съпровождани от над 100 каба гайди. Всички се отправят към мегдана, където е изградена сцена, на която през целия ден ще се надпяват, надиграват и надсвирват фолклорни състави. Кулинарните демонстрации ще бъдат сред декори в градския парк, пресъздаващи атмосферата на родопски дворове от преди век. Ще можете да си хапнете от всичко, да послушате уникалните родопски напеви, да поиграете хора под музиката на изкусни свирачи и да се понесете със звука на гайдата над меките родопски хълмове... Ще имате възможност и за разглеждане на Етнографски ареален комплекс-Златоград. Той представлява голям музей на открито, който ни показва как е изглеждал града преди повече от 100 години. Тук може да видите най-различни занаятчийници. На разположение също е и Етнографския музей, който е в 100 –те национални туристически обекта и срещу вход от 3 лв на човек може да се разгледа.В ранния следобяд отпътуване за Кърджали. Посещение на Църквата на Боян Саръев. Настаняване.Свободно време. Нощувка.

06.05.2019г-3 ден,Хасково, Александровска гробница

3 ден, 07.05.2018: 07:00ч.-08:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване за Хасково. Посещение на Статуята на Дева Мария в Хасково, Отпътуване към Александровска гробница и след това се отправяме към Варна.Пристигане във Варна около 20.00ч.

Основна информация

 • От: 05 май, 2018
 • До: 07 май, 2018
 • Продълж.: 3 дни, 2 нощувки
 • Потв. при: 35 човека
 • Макс. хора: 40
 • Цена: 115.00 лв.
 • Дестинация: 4980 Златоград, България

Имате нужда от помощ ?

При нужда се свържете с нас

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани оферти

3 дни, 2 нощувки Start From 1039 лв.

Карнавалът във Венеция

РЕЗЕРВИРАЙ

3 дни, 2 нощувки Start From 269.00 € / 527.00 лв.

Кападокия 2019

РЕЗЕРВИРАЙ

3 дни, 2 нощувки Start From 1198лв. лв.

П А Р И Ж

РЕЗЕРВИРАЙ

3 дни, 2 нощувки Start From 1140 лв. лв.

ДУБАЙ ЗА ВСЕКИ

РЕЗЕРВИРАЙ