Резервация за: РУМЪНИЯ – ЗАГАДЪЧНИЯ ЗАМЪК КОРВИН, Сибиу, Сигишоара, Алба Юлия ОТ ВАРНА


* - Задължителни полета

РУМЪНИЯ – ЗАГАДЪЧНИЯ ЗАМЪК КОРВИН, Сибиу, Сигишоара, Алба Юлия ОТ ВАРНА

 

 Отпътуване от : Варна, Шумен, Разград, Русе

Да посетим заедно коледния базал в Сибиу

ДАТИ: 09-11/11/2018г.;16-18/11/2018г.

Пакетната цена е в лева  на човек и включва:

 • Транспорт с комфортен автобус
 • Пътни и гранични такси
 • 2 нощувки в двойна стая в Сибиу/ Алба Юлия 2/3 звезди със закуска
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Разглеждане и туристическа пешеходна програма на истор. Център на Сибиу
 • Разглеждане и туристическа пешеходна програма на историч. Център на Сигишоара
 • Туристическа пешеходна обиколка исторически център Алба Юлия-Крепостта
 • Екскурзия до замъка Корвин Хунедоара и Алба Юлия
 • Медицинска застраховка по време на пътуването

Цената НЕ включва:

 • Входна такса за замъка Корвин 30 леи за възрастни, 15 леи за пенсионери, деца и студенти
 • Входна такса за ASTRA открит етнографски комплекс 25 леи за възрастни, 15 леи за пенсионери, студенти и ученици
 • Лични разходи по маршрута
 • Обяди, вечери
 • Доплащане застраховка – 6 лв за лица над 65 год.

 

Допълнителна информация :

 • дете под 12 год. на доп. легло с 2-ма възр. – 15 лв. намаление;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: внасяне на 30% от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи се предоставя след цялосто заплащане на услугите:доплащането се извършва най-късно 10 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • лична карта с 6-месечна валидност към датата на връщане;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + 2 копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год възраст/ + 2 копия от акта за раждане;
 • Ученици и студенти да носят необходими документи /студентска книжка, ISIC карта, ученически бележник/ за да ползват намаленията в посещаваните обекти.

Алина тур ООД има сключен договор по чл.97, от ал. 1 от ЗТ застраховка „Отговорност на Туроператора”с ЗАД „Групама  Застраховане”ЕАД.Септификат с №7500170000584.

Туроператора си запазва правото за размяна на обектите по програмата.

Ден 1 / ,Варна-Русе-Питещи-Куртя-ди-Арджеш-Сибиу

Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 05:00ч. Отпътуване от Шумен в 06:00ч. Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч.почивка в Русе. Преминаване през Дунав мост Русе. На път за Сибиу разглеждане на манастира Куртя ди Арджеш, основан 1512 год./ Град Куртя ди Арджеш – е малко градче резиденция на влашки епископи и крале разположенио на р.Аржеш в Южните Карпати, което за кратко време през 14 в. е столица на Влашко.Основната забележителност в града е прекрасния влашки манастир основан от Раду Негру или Нигое I Басараб.Архитектурното влияние на църквата е източно, този факт прави сградата уникална в Румъния.Златните вътрешни стенописи са сравнително нови, тъй като са рисувани по време на реставрацията след разрушителното заметресение през 10в. В манастира са погребани Нягое I Басараб, Румънските крале и кралици Карол I и Елизабета, Фердинант и Мария, Анна Бурбон Пармка.Останки от княжески дворец / 14 в./, кръсто-куполна църква св. Николай / 1352 г./, епископска църква / 1512 г./. Посещение на ASTRA комплекс - най-големия етнографски музей на открито, включващ и музей на фолкор и традиция, музей на Трансилванското изкуство, музей на Саксонското изкуство и традиция. Пристигане в Сибиу в късния следобед. Настаняване.Нощувка.

Ден 2 / ,Сибиу-Хунедоара-Алба Юлия-Сибиу

Закуска. Отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара.Един от най-красивите и впечатляващи дворцови комплекси в Европа, който до 1918г. е бил част от Австро-Унгарска империя.Историята на замъка започва с посторяванетото му от фамилията Анжу през 1320г. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Отпътуване за граз Алба Юлия.Името се превежда като Белия Юлий – негов основател –унгарски благородник Гюла (Юлий) от 10в. градът е столица на Трансилвания от 1541 до 1690г . На 1 декември 1918г. тук е родена съвременна Румъния.Туристическа обиколка на Крепостта Алба каролина Църквата за коронации, Римо-католическата катедрала може би е една от най-представителните сгради за средновековния готически стил в Трансилвания. Св.Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуняди. Катедралата е на повече от 1000 год. В нея са гробовете на кралица Изабел и Йоан Зигмунд. Връщане в Сибиу. Разглеждане на Сибиу - или немския Херманщадт- град с немска култура и традиция в сърцето на Трансилвания. Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре; двореца на Брукентал - една от най-забележителните барокови сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика - градската кула; мостът на лъжците - първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует - кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 / ,Сибиу-Сигишоара-Варна

Закуска. Отпътуване за Сигишоара. Пешеходна обиколка на историческия град.Града е един от най-добре запазените средновековни градове и е включен в списъка на Световното културно наследство на UNESCO. Историческият център на града, напомня на стара Прага. Крепостта Сигишоара прилича на декор на рицарски филм и е една от малкото обитаеми крепости в Европа.На територията се намират Покритата стълбе 1642г., която води до немското гробище, църквата на хълма и училището, родната къща на Влад Цепеш, Цитаделата, Часовниковата кула- известна също като кула на Съвета, построена през втората половина на 14-ти век и разширена през 16-ти век. Четирите малки ъглови кули на върха на кулата, символизират съдебната автономията на Градския съвет, Венецианската къща и църквата на Доминиканския манастир. Свободно време.Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Сибиу

Основна информация

 • От: 09 ноември, 2018
 • До: 11 ноември, 2018
 • Продълж.: 3 Дни , 2 Нощувки
 • Потв. при: 40
 • Макс. хора: 50
 • Цена: 198.00 лв.
 • Дестинация: Sibiu, Romania

Имате нужда от помощ ?

При нужда се свържете с нас.

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани оферти

3 Дни , 2 Нощувки Start From 1039 лв.

Карнавалът във Венеция

РЕЗЕРВИРАЙ

3 Дни , 2 Нощувки Start From 269.00 € / 527.00 лв.

Кападокия 2019

РЕЗЕРВИРАЙ

3 Дни , 2 Нощувки Start From 1198лв. лв.

П А Р И Ж

РЕЗЕРВИРАЙ

3 Дни , 2 Нощувки Start From 1140 лв. лв.

ДУБАЙ ЗА ВСЕКИ

РЕЗЕРВИРАЙ