Русия иска допълнителни облекчения на визовия режим за руски туристи у нас

Ще работим отново за 40% ръст на руските туристи през тази година, каза Николина Ангелкова

През 2017 година България и Русия ще продължат активно да си сътрудничат по отношение на туризма. Това каза ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, който се срещна днес с министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова в Москва.

На България гледаме като на приятелска и безопасна страна и приветстваме увеличението на потока на руските туристи в нея”, посочи той, цитиран от агенция „Фокус“.

За нас е много важно, че пътуването в България стана много опростено и нескъпо за нашите граждани. Трябва да продължи да се работи върху това пътуването между двете страни да става по-комфортно чрез допълнително облекчаване на визовия режим“, каза Сафонов. 

“Договорихме се и през 2017 г. да продължим нашето активно сътрудничество в туризма”, обобщава той.

България и Русия ще работят отново за 40% ръст на руските туристи у нас и през лятото на 2017 година, заяви Ангелкова. По думите й има потенциал това да се случи при добро сътрудничеството между Русия и България, продължаване на рекламата на българския туристически продукт и облекчаване на визовия режим.

Според нея трябва да се запазят облекченията за визовия режим за руски туристи и да продължи работата за още по-големи облекчения.

“Трябва да продължи да се насърчава детският туризъм и детските лагери, културно-историческият туризъм, балнео и спа туризмът, да се начертаят конкретни маршрути за руските туристи”, коментира Ангелкова.

Според нея ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация номер 1 за семейна почивка за руските туристи.