Балкански ритми с Плитвички езера от Варна – Алина Тур

Booking for : Балкански ритми с Плитвички езера от Варна

  * - Задължителни полета

  Балкански ритми с Плитвички езера от Варна

  Информация за офертата

  Балкански ритми с Плитвички езера 

  от Варна

  Петдневна екскурзия 

  Сърбия -Ниш-Белград-Загреб-Хърватска

  Цена: 469 лв.

  5 дни / 4 нощувки

  Дати: 2020 г./2021 г.

   

  ПРОГРАМА

  Ден 1 ви Варна-Търговище-В.Търново-София-Ниш

  04:30ч.- Отпътуваме от гр. Варна по маршрут София- гр.Ниш – Сърбия.
  Пристигаме в гр. Ниш. Туристическа програма: площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, Нишката „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – крепостта на река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите Търговски център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Настаняваме се в хотел 3 зв.. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

  Ден 2 ри Ниш – Белград – Загреб

  Закуска .
  08:00ч. – Отпътуваме по маршрут Ниш – Белград.
  10:30ч. – Туристическа програма в Белград – панорамна обиколка на града – църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Кале мегдан”.
  14:00ч. – Продължаване към Загреб.
  19:00ч. – Пристигаме в Загреб – Хърватска. Настаняваме се в хотел 3 зв. Нощувка.

  Ден 3 ти Загреб- Плитвички езера

  08:00 ч.– Закуска. Отпътуваме за Плитвички езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или лодки, които са включени в цената на нашето пътуване. По време на 4 часовата разходка в резервата ще се запознаете с уникалния природен феномен, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви. Целият маршрут включва ходене и пеша и изисква удобни обувки.
  17:00ч. – Завръщаме се в Загреб. Туристическа програма в столицата на Република Хърватска. Нощувка.

  Ден 4 ти Загреб – Ниш

  07:00ч. – Закуска. Отпътуване за Ниш. Пристигане в Ниш следобяд. Настаняване в хотела. Кратка почивка. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

  Ден 5 ти Ниш – Варна

  07:00ч. – Закуска. Отпътуване за град Пирот. Градът има пъстра и многоцветна културна история със забележителни православни църковни храмове.Известен е още с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Музеите в града привличат посетители, който искат да се докоснат до историята и бита на Пирот.
  Едни от символите на града са крепост Калето и пиротския пазар.
  12:00ч. – Отпътуване за България. Пристигане във Варна вечерта.

  Цената включватранспорт с комфортен автобус;

  • 2бр. нощувки със закуски в Загреб /Хърватска /,хотел ***;
  •  2бр. нощувка със закуска и 1 вечеря + 1 Гала вечеря(с неограничено количество алкохол и жива музика) в Ниш /Сърбия/, хотел ***;
  • Пътни и гранични такси;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Представител на агенцията;
  • Медицинска застраховка;

  Цената не вкючва

  • Вечеря в Загреб – около 9 евро – по желание.
  • Входни такси и билети за всички туристически обекти, които не са включени в офертата и се посещават през свободното време.
  * входна такса за Плитвички езера:от Юни до Септември – 300 kn за възрастен., 120 kn за деца до 18г.; * 1.00 Български лев BGN/3.89 Хърватска куна HRK
  •  възможност за предна седалка след 1 ви ред-доплащане 20 лв.
  • медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв. за туристи над 65 год. – 16 лв.
  • застраховка отмяна на пътуване
  • доплащане за единична стая – 20 евро на вечер
  • разходи от личен характер
  Необходими документи:
  * валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват
  * за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
  Забележка:
  * Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
  Тъй като Алина тур е агенцията, която сформира групата, прави предварителна резервация за групово посещение и закупува групови билети, без да чака групата на опашка, събираме такса по горе обявените тарифи (независимо от груповата цена). Това е сумата, която всеки турист би заплатил на касата на Плитвички езера при своето индивидуално посещение там.

  Допълнителна информация:

  Деца до 2,99 в стая с двама възрастни –самостоятелна седалка в автобуса – 55.00 лв

  Деца от 3 до 11,99 г.  – 90.00 лв.

  Записване и начин на плащане: внасяне на 50 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

  Забележки:

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

  При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.Музеите се заявяат и заплащат предварително.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

   

  ТА „ АЛИНА ТУР“ ул. „Преслав“ 49, ет.2, офис2,     тел. 0889 712 590

  photo

  Ден 1 ви ,Варна-Търговище-В.Търново-София-Ниш

  04:30ч.- Отпътуваме от гр. Варна по маршрут София- гр.Ниш – Сърбия. Пристигаме в гр. Ниш. Туристическа програма: площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, Нишката „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – крепостта на река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите Търговски център „Калча” или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Настаняваме се в хотел 3 зв.. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
  photo

  Ден 2 ри, Ниш - Белград - Загреб

  Закуска . 08:00ч. – Отпътуваме по маршрут Ниш – Белград. 10:30ч. – Туристическа програма в Белград – панорамна обиколка на града – църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Кале мегдан”. 14:00ч. – Продължаване към Загреб. 19:00ч. – Пристигаме в Загреб – Хърватска. Настаняваме се в хотел 3 зв. Нощувка.
  photo

  Ден 3 ти, Загреб- Плитвички езера

  08:00 ч.– Закуска. Отпътуваме за Плитвички езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или лодки, които са включени в цената на нашето пътуване. По време на 4 часовата разходка в резервата ще се запознаете с уникалния природен феномен, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви. Целият маршрут включва ходене и пеша и изисква удобни обувки. 17:00ч. – Завръщаме се в Загреб. Туристическа програма в столицата на Република Хърватска. Нощувка
  photo

  Ден 4 ти ,Загреб - Ниш

  07:00ч. – Закуска. Отпътуване за Ниш. Пристигане в Ниш следобяд. Настаняване в хотела. Кратка почивка. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
  photo

  Ден 5 ти ,Ниш - Варна

  Ден 5 ти 07:00ч. – Закуска. Отпътуване за град Пирот. Градът има пъстра и многоцветна културна история със забележителни православни църковни храмове.Известен е още с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Музеите в града привличат посетители, който искат да се докоснат до историята и бита на Пирот. Едни от символите на града са крепост Калето и пиротския пазар. 12:00ч. – Отпътуване за България. Пристигане във Варна вечерта.
  photo

  Плитвички езера

  Допълнителна информация

  • От : 01 януари, 2021
  • До : 01 януари, 2021
  • Продълж. : 5 дни 4 нощувки
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.469
  • Дестинация : Croatia

  Имате нужда от помощ?

  0889/712-590; 0879/351-930

  alinatur@abv.bg