ФЕЕРИЯ от ЛАЛЕТА Ботаническа градина Балчик + двореца 10.04, 17.04 – Алина Тур

Booking for : ФЕЕРИЯ от ЛАЛЕТА Ботаническа градина Балчик + двореца 10.04, 17.04

  * - Задължителни полета

  ФЕЕРИЯ от ЛАЛЕТА Ботаническа градина Балчик + двореца 10.04, 17.04

  Информация за офертата

  ЕДНОДНЕВНА РАЗХОДКА ДО БАЛЧИК   с тръгване от ВАРНА

  ДАТА: 10 април, 17 април 2021г.        ЦЕНА: 20.00 лв. за деца – 10.00 лв.

  50 000 лалета ще цъфнат напролет в Ботаническата градина в  Балчик, 32 нови сорта са включени в ПАРАДА НА ЛАЛЕТАТА  за сезон 2021 г. Парадът ще започне около 20 март 2021 г. и се очаква да приключи около средата на май 2021 г. Гостите на Балчик ще се насладят на красотата в градините, където ще могат да се насладят на 26 сорта ранно цъфтящи лалета-божуровидни, лилиецветни, грейги, ботанически и др. Към този момент теменужки, шибои и карамфил ще допълват цветната феерия.


  Маршрут: Варна – Балчик -Варна 

  БАЛЧИК  разположен терасовидно се белее над морето. Населен още от траките през V в.пр.н.е. го населяват гръцки преселници.

  Запленени от  красотата на морския бряг те основават свой град. Земята засадили с лозя и произвеждали вино.Техен покровител бил Дионисий и градът нарекли в негова чест – Дионисополис.

  В средните векове става владение на болярина Балик, от който идва и новото име.

  БАЛЧИК е малък и романтичен град в северното българско крайбрежие на Черно море.

  Пленена от чара и прехласната от разкошната панорама на Балчишкия залив, през първата половина на миналия век румънската кралица Мария наредила на финансовия си министър да изкупи имотите от местните селяни и свила своето ” тихо гнездо”, известно на румънците като ” лятното мечтание на една кралица”.

  ПРОГРАМА

  09.00 ч. – отпътуваме от град Варна и започва нашето пътуване до Балчик, Двореца и Ботаническата градина. Обяда ще си направим по крайбрежната алея в многобройните ресторанчета край брега на морето.

  В цената сме включили:

  • Автобусен транспорт по маршрута;
  • Водач – екскурзовод по време на пътуването;

  Цената не включва: Входни такси музеи по програмата:

  • Входната комбинирана такса за възрастни за вход и в Двореца, и в Ботаническата градина – 14 лв.
  • Само Ботаническата градина – 8лв. 
  • Само за Двореца – 6лв.
  • Лични разходи по маршрута;

  Входните такси се заплащат предварително в офиса на агенцията!!!

   Допълнителна информация:

  Деца до 2,99 до 11,99 г.  – самостоятелна седалка в автобуса – 10,00 лв.

  Необходими документи: валиден документ за самоличност:

  Записване и начин на плащане: внасяне на 100 % от цената  при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

  Забележки:

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

  При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

   

  ТА “АЛИНА ТУР” е застрахована по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма в ЗАД “Лев инс”

   

  Защо да изберете тази оферта

  • красиво
  • интересно
  • различно
  photo

  Ден 1,Отпътуване от Варна

  09.00 ч. - отпътуваме от град Варна/ или от Вашия град и започва нашето пътуване до Балчик, Двореца и Ботаническата градина. За Вас потайностите на това пътуване ще започнат още от парадния вход на градината от където по сенчеста алея ще стигнем до моста на въздишките. Към него реката се забързва към деветметрова пропаст и оформя живописен водопад . Близо до реката е вила " Пещерата" някогашна воденица днес превърната в място за отдих. Ще научите много легенди за кралицата, но гордостта на Двореца е ботаническата градина, чийто основи поставени през 1926 г.. По време на кралица Мария я е наричала Градината на Аллах. Тук са запазени колекции от кактуси, бонбонено дърво, каучоково и книжно дърво. Преминаваме към Ботаническата градина, където ни очакват над 54 000 бр. луковици лалета, зюмбюли, нарциси, мускари и други. От всички само лалетата наброяват 50 000, от над 90 сорта. Изцяло новите сортове за градината, които ще могат да бъдат видяни за пръв път от посетителите напролет, са 32 от всички групи, като преобладаваща е групата Триумф – средно ранно цъфтящи лалета. По средата на обиколката ще имаме време за почивка за кафе и раздумка. А обяда ще си направим по крайбрежната алея в многобройните ресторанчета край брега на морето.
  photo

  Ботаническа градина - Балчик

  Допълнителна информация

  • От : 10 април, 2021
  • До : 10 април, 2021
  • Продълж. : 1 ден
  • Мин. брой : 35
  • Наличност : 40
  • Цена : лв.20
  • Дестинация : Балчик,България

  Имате нужда от помощ?

  Свържете се с нас.

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg