ЗЕЛЕНА БУРСА – ГРАД НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ БОНУС  посещение на ИСТАНБУЛ от Варна  2020 – Алина Тур

Booking for : ЗЕЛЕНА БУРСА – ГРАД НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ БОНУС  посещение на ИСТАНБУЛ от Варна  2020

  * - Задължителни полета

  ЗЕЛЕНА БУРСА – ГРАД НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ БОНУС  посещение на ИСТАНБУЛ от Варна  2020

  Информация за офертата

   

  ЗЕЛЕНАТА БУРСА – ГРАД НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ СТОЛИЦАТА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ 

   ИСТАНБУЛ  

  АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ 3 ДНИ – 2 НОЩУВКИ, 2 ЗАКУСКИ, 2 ВЕЧЕРИ С ВКЛЮЧЕНА БЕЗПЛАТНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БУРСА И ПОСЕЩЕНИЕ НА ИСТАНБУЛ

  Бурса, югоизточно от Мраморно море, лежи в полите на планината Улудаъ (Мизийски Олипм, 2343м). Името на града, известен в древността като Пруса ад Хипиум, идва от основателя му – витинския цар Прусий. Градът минава последователно под римски и византийски контрол, а когато през 1326г. е превзет от Архан Гази, става първата столица на Османската империя. В него са останали много стари османски сгради.

  Известен още като „Зелената Бурса“, градът е изпълнен с градини и паркове, и гледа към плодородната долина. Намира се в центъра на важен овощарски район. Бурса е прословут като производител на праскови, коприна и хавлии, и като балнеокурорт. Непременно опитайте местния искендер кебап – ястие от хляб, доматен сос,  лентички печено месо, разтопено масло и кисело мляко. Захаросаните кестени са друг местен специалитет.

   

  Маршрут: Варна – Бургас – Малко Търново -Истанбул –  Бурса – Истанбул – Варна

  Дата:

   

  Цена: 240 лв.

  ПРОГРАМА

  1 ДЕН  ВАРНА – ИСТАНБУЛ

  Отпътуване от Варна – 20:30ч. Старо Оряхово – 21:00ч.,  Бургас – 22:30 ч..  По маршрута.  Нощен преход.

  2 ДЕН   ИСТАНБУЛ-БУРСА

  Преминаване през ГКПП Малко Търново – Дерекьой. Пристигане в Истанбул. Разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрумът – център на живота на града, построен през 203 г., като съоражение за конни състезания; Египетския обелиск; Змийската колона; Синята джамия/Джамията „Султан Ахмед“ – единствената джамия в Турция с шест минарета; Църквата “Света София” – 100 т.л./15 евро/30лв. храмът съчетал в себе си две религии, шедьовър на Византийската архитектура. Църквата Света София е определяна от историци като “осмото чудо на света”. Тя е една от най-посещаваните забележителности. В продължение на 916 години е била християнска църква. През 1453 г. османските турци я превръщат в джамия след превземането на Константинопол. По време на Османската империя са добавени минаретата на Света София.  Днес “Св. София” служи като музей и устоява на историята със своите мозайки, на които има изображения на  Исус и Дева Мария.

  Следва  посещение на Долма Бахче Сарай – най-красимият дворец  на Отомасскато Империя, наречен “Турският Версай” – входна такса 100 т.л./15 евро/30 лв.

  Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотел ***в Бурса.  Вечеря в ресторанта на хотела.  Нощувка.

  3ДЕН   БУРСА

  Закуска.  Панорамна обзорна обиколка на Бурса  с лицензиран екскурзовод на български език.

  Бурса може да предложи на всекиго по нещо интересно – множество исторически и културни забележителности, музеи, галерии, няколко модерни търговски центъра, приказно красиви градски паркове, богати пазари за екзотични храни и подправки, а в непосредствена близост има и планина и море.
  Обекти на нашата обзорна обиколка са отличителните за Бурса – търговски център и базар за коприна с автентична архитектура,  Коза хан и къщата на Кемал Ататюрк, джамиите – Улу Джами и Йешил Джами, Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан.
  По улиците на Бурса кипи живот, има безброй интересни заведения с богато и екзотично меню. Тук турската кухня е удивително вкусна!
  Бурса – четвъртият по големина град в днешна Турция, първа столица на Османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древният път на коприната. В момента Бурса е сред най-развитите турски градове, смесица от съвременост, стари каменни сгради и заможни преградия с прекрасни дървени османски вили, и разбира се – ски курортите на планината Улуда. Жителите на града наричат своя град Зелената Бурса.
  Свободно време за разходка  в красивите градски паркове и пазари, предлагащи типичните за ориента стоки и сувенири. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка

  4ден-  БУРСА – ИСТАНБУЛ – МАЛКО ТЪРНОВО – ВАРНА

  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване  за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

  Цената включва:

  • Транспорт с комфортен  автобус;
  • 2 нощувки в хотел  ***/****  в Бурса;
  • 2 закуски;
  • 2 ВЕЧЕРИ;
  • Туристическа обиколка на старата част на Истанбул с лицензиран екскурзовод;
  •  Туристическа обиколка на Бурса с лицензиран екскурзовод;
  •  Екскурзоводско обслужване по целия маршру;
  • Водач, представител;
  •  Магистрални такси;

  Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • входни такси на обектите по програмата;

  Църквата “Света София” – 100 турски лири/15евро/30 лв.

  •  Застраховка помощ при пътуване  5 лева заплащат се задължително

  Отстъпки

  Настаняванeна дете до 6 години – 50%;

  Настаняване на дете от 6 до 12 години –минус 30 лв.

  Доплащане:

  Настаняване в единична стая –  плюс  60 лв.

  Пояснения

  Входните такси се заплащат само в турски лири.

  Минимален брой туристи: 35 човека!

  Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

  Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

  Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка.

  Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.

  Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

   Полезна информация

  Валутата с която се пазарува в Турция е турски лири. На някои места приемат и евро, но е по-изгодно да се използват турски лири.

  Част от тоалетните са платени, затова е добре туристите да разполагат с монети от 1 турска лира.

  При посещения в  джамия е добре жените да си носят шалове, защото влизат с покрита глава, рамене и крака.

  Програмата е примерна и може да претърпи промени при възникване на непредвидени обстоятелства по време на пътуването или непланирано забавяне на групата при посещение  на обектите.

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

  Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО “Алина тур”  не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.

  Необходими документи:

  Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България. Както и копия на декларация и акт на раждане на детето.

  За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

  Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД “Армеец”.

  ТO “Алина тур” има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от ЗТ в ЗАД “Армеец”

  ДЕН , ВАРНА – МАЛКО ТЪРНОВО - ИСТАНБУЛ

  Отпътуване от Варна - 20:30ч. Старо Оряхово - 21:00ч.,  Бургас - 22:30 ч..  По маршрута.  Нощен преход.

  2 ДЕН ,ИСТАНБУЛ - БУРСА

  Преминаване през ГКПП Малко Търново - Дерекьой. Пристигане в Истанбул. Разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрумът - център на живота на града, построен през 203 г., като съоражение за конни състезания; Египетския обелиск; Змийската колона; Синята джамия/Джамията „Султан Ахмед“ - единствената джамия в Турция с шест минарета; Църквата "Света София" - 100 т.л./15 евро/30лв. храмът съчетал в себе си две религии, шедьовър на Византийската архитектура. Църквата Света София е определяна от историци като "осмото чудо на света". Тя е една от най-посещаваните забележителности. В продължение на 916 години е била християнска църква. През 1453 г. османските турци я превръщат в джамия след превземането на Константинопол. По време на Османската империя са добавени минаретата на Света София.  Днес "Св. София" служи като музей и устоява на историята със своите мозайки, на които има изображения на  Исус и Дева Мария. Следва  посещение на Долма Бахче Сарай - най-красимият дворец  на Отомасскато Империя, наречен "Турският Версай" - входна такса 100 т.л./15 евро/30 лв. Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотел ***в Бурса.  Вечеря в ресторанта на хотела.  Нощувка.

  3 ДЕН ,БУРСА

  Закуска.  Панорамна обзорна обиколка на Бурса  с лицензиран екскурзовод на български език.  Започва с разглеждане на Гробниците на основателите на Османската империя - Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джами, Коза хан и къщата на Кемал Ататюрк.  Бурса - четвъртият по големина град в днешна Турция, първа столица на Османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древният път на коприната. В момента Бурса е сред най-развитите турски градове, смесица от съвременост, стари каменни сгради и заможни преградия с прекрасни дървени османски вили. Жителите на града наричат своя град Зелената Бурса. Свободно време за разходка  в красивите градски паркове и пазари, предлагащи типичните за ориента стоки и сувенири. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка

  4 ДЕН,БУРСА - ИСТАНБУЛ – МАЛКО ТЪРНОВО - ВАРНА

  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване  за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

  Истанбул - фестивал на лалетата

  Допълнителна информация

  • От : 01 януари, 2021
  • До : 01 януари, 2021
  • Продълж. : 4 Дни, 2 Нощувки
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 40
  • Цена : лв.240
  • Дестинация : Bursa, Turkey

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590;

  alinatur@abv.bg

  Препоръчани

  3 Дни, 2 Нощувки Start From лв.180

  ОДРИН – ЧОРЛУ – ИСТАНБУЛ

  Book Now