ВЕЛИКДЕН В МАКЕДОНИЯ и АЛБАНИЯ- СКОПИЕ – ОХРИДСКО ЕЗЕРО – БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ-м-р СВЕТИ НАУМ – ТИРАНА – ДУРАС от Варна – Алина Тур

Booking for : ВЕЛИКДЕН В МАКЕДОНИЯ и АЛБАНИЯ- СКОПИЕ – ОХРИДСКО ЕЗЕРО – БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ-м-р СВЕТИ НАУМ – ТИРАНА – ДУРАС от Варна

  * - Задължителни полета

  ВЕЛИКДЕН В МАКЕДОНИЯ и АЛБАНИЯ- СКОПИЕ – ОХРИДСКО ЕЗЕРО – БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ-м-р СВЕТИ НАУМ – ТИРАНА – ДУРАС от Варна

  Информация за офертата

   

  ВЕЛИКДЕН

    ПЕРЛАТА на Македония ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО 

    СТРАНАТА НА ОРЛИТЕ  Албания

  Четиридневна екскурзия

  ВЕЛИКДЕН В МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ С ПОСЕЩЕНИ НА

   СКОПИЕ – ОХРИДСКО ЕЗЕРО – БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ – м-р СВЕТИ НАУМ

   ТИРАНА – ДУРАС

  Престой:  4 дни / 3 нощувки със 3 закуски в хотел *** на Охридската ривиера, 2 регулярни вечери и

  1 Великденска вечеря с музика на живо 

   


  Маршрут:
  Варна –Търговище- Велико Търново-София- ГКПП Гюешево – Скопие – Охрид – Тирана – Дурас – Осоговски манастир Крива паланка – Варна

  Отпътуване от Варна: 23:00 ч. от Антим първи на

  Отпътуване от Търговище ОМВ – кръгово 00:30 ч.

  Отпътуване от Велико Търново – Автогара ЮГ 01:30 ч

  Отпътуване от София – 05:30 ч.

  Дата: 22-25.04.2022

  Цена: от Варна: 310 лв.; от Търговище: 300 лв.; от Велико Търново 290 лв.

   

  ПРОГРАМА

   

  Първи ден

  Маршрут: Варна – Търговище – Велико Търново – София –  ГКПП Гюешево  – Скопие – Охрид

  23:00ч. на  – Отпътуване от гр. Варна. По пътя кратки почивки. Преминаване гранична проверка на ГКПП Гюешево и Крива паланка. Туристическа обиколка на Скопско кале и свободно време  за фотосесия насред новия център на Скопие, престой около 1,30 ч. Отпътуване за Охрид.  Настаняване в хотел ***. Вечеря. Нощувка.

  Втори ден

  Маршрут: Охрид – Албания  – Тирана –Дуръс – Охрид

  06:00 до 07.00 ч.– Закуска.  07:00 Отпътуване за Албания. Целодневна екскурзия до Албания с местен екскурзовод – /срещу доплащане/. Разглеждане центъра на Тирана с централния площад Скендербег – албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, квартала Блок, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Отпътуване за Дурас, разглеждане на античния град, крепоста, амфитеатъра. Завръщане в Охрид. Вечеря. Нощувка.

  Трети ден

  Маршрут: Охрид Стария град – Свети Наум – Билянините извори

  08.00 ч. – Закуска. 09:00 – Отпътуване.  Целодневна Туристическа програма в Охрид с местен екскурзовод: Отпътуване за манастира «Св.Наум», намиращ се на 29 км. от гр. Охрид. Посещение на манастирската църква и на параклиса «Св. Петка» с местен екскурзовод; Свободно време за сувенири и възможност за Разходка с лодка /срещу доп. заплащане по желание /до изворите на езерото. Отпътуване за Охрид. Пешеходна обиколка на Стария град  – крепостта на цар Самуил, църквата “Св. София” и античния театър . Посещение на Билянините извори. Обиколката продължава около 2,30ч.  Свободно време в Стария град. Връщане в хотела. Гала Вечеря. Нощувка.

  Четвърти ден 

  Маршрут: Охрид-Крива паланка-Осоговски манастир – Варна

  07:00 до 08.00 ч.- Закуска. Освобождаване на хотела и  отпътуване за Крива паланка. Посещение на Осоговски манастир. Отпътуване за гр. Варна  Пристигане – късно вечерта.

  Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус *** /климатик, видеосистема, мини бар/;
  • 3 нощувки със 3 закуски и 2 вечери;
  • Туристически входни такси;
  • Гранични и пътни такси;
  • Трансфер Стария град и Свети наум Охрид
  • Посещение на Скопие
  • Посещение на Осоговски манастир  Крива паланка
  • Придружител – водач представител на  ТО
  • Застраховка «Медицински разходи и злополука в чужбина»

   

  Цената не включва

  • Целодневна туристическа обиколка на  Охрид с местен екскурзовод; Билянените извори, крепостната стена  на Цар Самуил и 2 църкви с местен екскурзовод и включени  входове по програмата – 10 евро възрастни; деца до 12 години 8 Евро;
  • Целодневна екскурзия до Албания – туристическа обиколка на Тирана и Дуръс с местен екскурзовод – 15 Евро възрастни; деца до 12 години 12 Евро;
  • Гала вечеря за Великден с жива музика – 13 Евро възрастни; 10 Евро деца до 12 години;
  • Разходка с лодка до изворите на езерото – на място се уточнява.
  • Медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица от 64,99 до 69,99 до  год., с покритие 5000€, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 12 лв.;
  • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
  • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

   Допълнителните услуги и мероприятия по програмата се   заявяват още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

  Фирмата си запазва правото на разместване на програмата при необходимост с оглед пълното изпълнение на същата.

  Важна информация:

  Екскурзиите се изпълняват при минимум 30  записани;

  Отстъпки за деца до 12 год при двама възрастни – цена: 205 лв.

  Настаняване в единична стая – доплащане 90.00 лв.

  Необходими документи за пътуването – валидна лична карта или задграничен паспорт; за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи. АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

   

  Допълнителна информация

   1 лв около  70 АLL албански лек

   1 лв около  30 MKD македонски денари

  Валутен курс: 1 евро = 61,5 македонски денара; 1 евро = 126 албански леки
  Часово време: България 12 ч.; Македония, Албания 11 ч.
  Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
  Албания, Северна Македония: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
  Албания, Северна Македония: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

  Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

  Записването се извършва в офиса на ТА “АЛИНА ТУР”, чрез имейл  или по телефона. При записване се изисква следнат информация от туристите: три имена на български и латиница, ЕГН, № паспорт/лична карта, валидност паспорт/лична карта, адрес, тел. за контакт и имейл. Предпочитания за настаняване и място на отпътуване. Желателно е информацията да бъде в писмен вид по имейл.

  Местата в автобуса се определят по реда на пълно плащане и започват от трети ред седалки. В случаите, когато турист желае да бъде настанен на втори ред, се доплаща 20 лв. на седалка / общо 4 места/

  Настаняването в хотела се извършва в двойни/тройни стаи. В случаите, когато няма с кого да бъдете комбинирани, настаняването се извършва в тройни стаи.  Единично настаняване се извършва само след съгласуване с ТО и хотела срещу доплащане. Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

  Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

  Резервация се счита за валидна при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена в офиса на  ТО “Алина тур”  или по банков път. Доплащане на остатъка до 30 дни преди датата на отпътуване.

  Срок за уведомление при недостигнат минимум брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

  ТА “АЛИНА ТУР”

  Адрес: гр. Варна, ул. “Преслав” №49 ет.2 оф.2;

  имейл: alinatur@abv.bg

  Телефон: 0889/712-590 – Ангелина Ангелова

   

  „Алина тур“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност  и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна компания  “Армеец“ АД.

   

   

  photo

  Ден 1 ,Варна - София - Скопие - Охрид

  05:00ч.- Отпътуване от гр. Варна. По пътя кратки почивки. Преминаване гранична проверка на ГКПП Гюешево и Крива паланка. Туристическа обиколка на Скопско кале и свободно време  за фотосесия насред новия център на Скопие, престой около 1,30 ч. Отпътуване за Охрид.  Настаняване в хотел ***. Вечеря. Нощувка.
  photo

  Ден 2 ,Охрид – Албания - Тирана –Дуръс - Охрид

  8.00 ч.– Целодневна Туристическа програма в Охрид с местен екскурзовод: Отпътуване за манастира «Св.Наум», намиращ се на 29 км. от гр. Охрид. Посещение на манастирската църква и на параклиса «Св. Петка» с местен екскурзовод; Свободно време за сувенири и възможност за Разходка с лодка /срещу доп. заплащане по желание /до изворите на езерото. Отпътуване за Охрид. Пешеходна обиколка на Стария град  - крепостта на цар Самуил, църквата "Св. София" и античния театър . Посещение на Билянините извори. Обиколката продължава около 2,30ч.  Свободно време в Стария град. Връщане в хотела. Гала Вечеря. Нощувка.
  photo

  Ден 3 ,Охрид Стария град – Свети Наум – Билянините извори

  08.00 ч. - Закуска. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод - крепостта на цар Самуил, църквите "Св. София" и античния театър. Посещение на Билянините извори. Обиколката продължава около 2,30 ч. Отпътуване за манастира «Св.Наум», намиращ се на 29 км. от гр. Охрид. Посещение на манастирската църква и на параклиса «Св. Петка» с местен екскурзовод. Разходка с лодка /срещу доп.заплащане/до изворите на езерото. Вечеря. Нощувка.
  photo

  Ден 4 ,Охрид-Крива паланка-Осоговски манастир - Варна

  8.00 ч.- Закуска. Отпътуване за Крива паланка. Посещение на Осоговски манастир. Отпътуване за гр. Варна  Пристигане – късно вечерта.
  photo

  Охрид

  Допълнителна информация

  • От : 01 януари, 2021
  • До : 01 януари, 2021
  • Продълж. : 4 Дни, 3 Нощувки
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.от 290
  • Дестинация : Ohrid, North Macedonia

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590; + 359 885 839 535

  alinatur@abv.bg