ЗАМЪКА РАВАДИНОВО – ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ в Бургас от Варна – Алина Тур

Booking for : ЗАМЪКА РАВАДИНОВО – ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ в Бургас от Варна

  * - Задължителни полета

  ЗАМЪКА РАВАДИНОВО – ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ в Бургас от Варна

  Информация за офертата

   

  ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ от Варна ПРИКАЗНАТА ЕКСКУРЗИЯ

   „ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА“ ЗАМЪКА РАВАДИНОВО  

  “Тутанкамон – една незъвършена любовна история” – на територията на Замъка Равадиново

   “ФЕСТИВАЛА НА ПЯСЪЧНИТЕ СКУЛПТУРИ” БУРГАС 2020 г. 

   

  Замъка Равадиново „Влюбен във вятъра“ в причудлив приказен стил, с винарска изба, сред прекрасен парк с няколко хиляди екзотични дървета, растения и цветя. Няколко дълбоководни езера със сладководни риби и водоплаващи птици – бели и черни лебеди, пеликани и патици.

  очаква ни и

  13-то поредно издание „ФЕСТИВАЛА НА ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ БУРГАС 2020“ 

   

  нека ПРИКАЗНАТА НИ ЕКСКУРЗИЯ започне така……

  ЗАМЪКА РАВАДИНОВО – „ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА „  “Тутанкамон – една незъвършена любовна история”,  ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЯСЪЧНИТЕ скулптори 2020-БУРГАС

  С тръгване от Варна, Старо Оряхово

  ДАТА:

  Цена от Варна: 27.00 лв.

  Цена от Старо оряхово: 24.00 лв.

  Маршрут:  Варна – Равадиново – Бургас – Варна

  Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Посещение на Замъка Равадиново ;
  • Посещение на фестивала на пясъчните фигури;
  • Екскурзоводско обслужване;

  Цената не включва:

  -Разходи от Личен характер;

  -Такси  застраховка-1лв за лица до 69г.над 69 – 2 лв . задължително доплащане;

  -Вход музеи по маршрута: Пясъчни скулптори  до 7 год-безплатно; Деца от 7-18 г + пенсионери- 1,50 лв, възрастни- 3,50 лв.; Вход Замъка Равадиново – При семейства с две деца- едното дете влиза безплатно,независимо от възрастта, Цена за деца до 7 години с придружител: безплатно, Деца от 7 до 12 години: 10 лева,Деца от 12 до 18 години: 15 лева Инвалиди: 10 лева,Пенсионери: 14 лева,Пенсионери с ТЕЛК: 10 лева , възрастни – 20 лв. Билетът включва: парк с езеро, зоо кът, фонтан на желанията, бронзови и мраморни скулптури, винарна, параклис, детски кът, лятно кино, паркинг . Допълнително по време на престоя си имате възможност за : Дегустация на вина – 25 BGN на участник,Арт-галерия – 5 BGN,Игра „Търсачи на съкровище“, Игра „Escape“ – 10 BGN;

   

  Примерна програма:

  1 ден  ВАРНА – Равадиново – Бургас – ВАРНА

  Отпътуване по маршрута Варна – Равадиново. По пътя почивка. Посещение на Замъка в Равадиново. Вход срещу допълнително заплащане.  Всички посетители на замъка “Влюбен във вятъра” ще имат възможност да посетят и най-силната експозиция свързана с Египетската история  на антични предмети, които са представени под мотото  “Тутанкамон – една незъвършена любовна история” на  територията му.  Изложбената зала разполага и с магазин за сувенири свързани с древната история на Египет. Гостите на замъка ще могат да опитат и древната бира на фараоните.   Входа се заплаща с резервацията на екскурзията. Обиколка на обекта и свободно време за снимки 1:30 мин.

  След това отпътуване за Бургас. Пристигане в Бургас. Свободно време за обяд и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури . В експозицията ще се потопим сред приказните герои  изваяни от пясък от  талантливите ръце на изкусни скулпори. Около 16.30 ч отпътуване за Варна.

  Забележки:

  • Минимален брой туристи: 40 човека;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

  Полезна информация:
  Желателно е участниците в екскурзията да са с удобни обувки и слънцезащитни средства / очила, шапки/.

  Отстъпки:

  • дете до 12 години – минус 4 лв.

  Необходими документи:  Валиден документ за самоличност!

  Записване и начин на плащане: внасяне на 50 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  !!! Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на входните такси и работното време на обектите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.  Възможно е да настъпят промени !!!

  ТА “АЛИНА ТУР” е застрахована по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма в ЗАД “Армеец

  За справки и записвания: ТА „ АЛИНА ТУР“

  гр. Варна, ул. „ Преслав“49, ет. 2, офис 2

  тел: 0889 712 590 А. Ангелова

  тел: 0879/351-930 – офис

   

   

   

  Защо да изберете тази оферта

  • атрактивна
  • различна
  • приказна
  photo

  1 ден ,Варна - Равадиново - Бургас -Варна

  Замъкът „Влюбен във вятъра” е осъществена детска мечта на Георги Костадинов Тумпалов (1956), който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ изгражда камък по камък величествен замък - сбъдната приказка, създадена с много любов! В не толкова далечната 2008 год. първият по рода си в България Фестивал на пясъчните скулптури посрещна своите първи посетители, като за кратко време стана любимо събитие не само за бургазлии, но и за гости на града през летния сезон. Мястото винаги е било едно и също - парк Езеро, до Конната база, но целият ресурс, с който се изгражда всяка година фестивалът, добива все по-големи мащаби през годините. Нов силен ход на Замъка на Георги Тумпалов преди летният туристическият сезон 2020 ще внесе екзотичен колорит по Българскато черноморие. Невероятно богатата колекция на Древната история на Египет, ще бъде представена в Замъка „Влюбен във вятъра“, Равадиново и то през целия летен сезон от 1-ви май до 30- септемви. Това е най-високия клас на антични предмети, които са тематично представени под мотото: „Тутанкамон – една незавършена любовна история“. Всички посетители на изложбата ще могат със закупеният билет от изложбата да ползват значителна отстъпка за почивка или ексурзия до Египет. Изложбената зала разполага и с уникален магазин за сувенири, свързани с древната история на Египет. Гостите на замъка ще могат да опитат и древната бира на фараоните по стара оригинална рецепта от над 4500 години преди Христа. Легендата от древността гласи, че колкото повече пиеш от бирата на боговете – толкова по-силно изразяваш почитта Дойде време „Влюбен във вятъра“ и „Незавършената любовна история на Тутанкамон“ да се срещнат след повече от 7000 години.
  photo

  Замъкът "Равадиново"

  Допълнителна информация

  • От : 01 януари, 2021
  • До : 01 януари, 2021
  • Продълж. : 1 ден
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.27
  • Дестинация : 8146 Ravadinovo, Bulgaria

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590; 0879/351-930

  alinatur@abv.bg