Резервация за: Гергьовден Празник на чевермето в Златоград


* - Задължителни полета

Гергьовден Празник на чевермето в Златоград

 

Гергьовден  Празник на чевермето в Златоград

3 дни / 2 нощувка

03  – 05 май  2018

 

Маршрут: Варна – Стара Загора- Александровска гробница – Хасково – Златоград – Кърджали  – Перперикон-Каменни гъби– Варна

Родопска музика, над 100 каба гайди, изкусителния аромат на прословутото Златоградско чеверме, фолклорни танци, участници и посетители, нагиздени в народни носии… и една песен, полетяла в Космоса…

Този Златоград искаме да Ви покажем! Не само най-южното градче в България, не само съхранения дух и архитектура от Възраждането. Искаме да преживеете онази родопска магия, която те кара да настръхваш, докосва сърцето ти, окрилява душата ти и предизвиква сълзи на благодарност. За това, че си българин!

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуска в хотел 2/3* в регион Кърджали в двойна /тройна стая
 • Посещение на Стара Загора исторически музей;
 • Посещение на Златоград и участие в Парада на носиите / може желаещи да се облекат в носии или да си наемат такива/;
 • Разглеждане на Етнографски ареален комплекс Златоград / входните такси се заплащат допълнително от всеки/;
 • Посещение На Перперикон с местен екскурзовод;/екскурзията се провежда при мин. Брой от 40 човека заявява се при записването/
 • Посещение на Храмов комплекс «Успение Богородично» Кърджали-Отец Боян Саръев
 • Посещение на статуята на Дева Мария в Хасково;
 • Посещение на Александровска гробница
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая след допълнително запитване и възможност от Хотелите
 • Възможност за доплащане на Вечери
 • Входни такси и билети (актуални са към 10.01.2018г, възможно е да има промяна):

ЕАК – 6.00 лв възрастен, 3.00 лв – деца;Перперикон – 6.00 лв., Александровска гробница-5.00 лв.

Предварителна програма:

1 ден, 03.05.2019: Варна – Бургас – Стара Загора – Александровска гробница – Кърджали

2 ден, 04.05.2019: Кърджали – Златоград  –  Кърджали

3 ден, 05.05.2018: Кърджали – Хасково  –  Варна

Допълнителна информация:

Деца до 2,99 в стая с двама възрастни –самостоятелна седалка в автобуса – 50 лв.

Деца от 3 до 11,99 г. В стая с двама възрастни – 90.00 лв.

Доплащане за единично настаняване – 60.00 лв. след потвърждение от хотела

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Забележки:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип особенно за Перперикон.

При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата е препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

Препоръчва се носенето на леки постелки за сядане ( при необходимост).

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ден 1 /03.05.209 петък,Варна – Бургас – Стара Загора – Александровска гробница - Кърджали

06:30 ч. Отпътуване от Варна, почивка в Бургас. 11.00 ч. Стара Загора – посещение на Античния форум в центъра на града Ви очаква . /Възможност за безплатна обиколка с Инициативата „Свободна обиколка в сърцето на Стара Загора“http://obikolkastz.com. Свободно време за обяд.14.00 ч. Отпътуване за Хасково- посещение на Александровска гробница . Отпътуване за Кърджали. 18.00 ч. – Настаняване в хотел *** в Кърджали. Свободно време. 20.00 ч. – Вечеря свободна консумация в Кърджали. Нощувка

Ден 2 / 04.05.2019 събота, Кърджали – Златоград - Кърджали

07:00ч.-08:00ч Закуска. Отпътуване за Златоград. Пристигане в центъра на града за откриване на фестивала на чевермето. (Подробната програма на празника по часове ще публикуваме на по-късен етап) Откриването започва с Парад на носиите, в който могат да участват и гостите на празника. С други думи – ако имате носия, облечете си я! Следва ритуалното изнасяне на над 150 чевермета, съпровождани от над 100 каба гайди. Всички се отправят към мегдана, където е изградена сцена, на която през целия ден ще се надпяват, надиграват и надсвирват фолклорни състави. Кулинарните демонстрации ще бъдат сред декори в градския парк, пресъздаващи атмосферата на родопски дворове от преди век. Ще можете да си хапнете от всичко, да послушате уникалните родопски напеви, да поиграете хора под музиката на изкусни свирачи и да се понесете със звука на гайдата над меките родопски хълмове... Ще имате възможност и за разглеждане на Етнографски ареален комплекс-Златоград. Той представлява голям музей на открито, който ни показва как е изглеждал града преди повече от 100 години. Тук може да видите най-различни занаятчийници. На разположение също е и Етнографския музей, който е в 100 –те национални туристически обекта и срещу вход от 3 лв на човек може да се разгледа.15:00 ч отпътуване за Кърджали. Посещение на Църквата на Боян Саръев. Свободно време. Вечеря свободна консумация. Нощувка.

Ден 3 / 05.05.2019 неделя,

07:30ч.-08:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване за Каменните гъби / 15 мин за фотосесия/, посещение на Перперикон- доплащане беседа + вход заявява се и доплаща при записване на екскурзията. Отпътуване и посещение на Хасково. Посещение на Статуята на Дева Мария в Хасково, Свободно време за обяд. след това се отправяме към Варна.Пристигане във Варна около 20.00ч.

Основна информация

 • От: 03 май, 2019
 • До: 05 май, 2019
 • Продълж.: 3 Дни, 2 Нощувки
 • Потв. при: 35 души
 • Макс. хора: 45 души
 • Цена: 149 лв. лв.
 • Дестинация: 4980 Zlatograd, Bulgaria

Имате нужда от помощ ?

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани оферти

3 Дни, 2 Нощувки Start From 298лв. лв.

Рим през януари

РЕЗЕРВИРАЙ

3 Дни, 2 Нощувки Start From 159 лв. лв.

Осми март В СЪРБИЯ- НИШ

РЕЗЕРВИРАЙ