Джердапска клисура-Лепенски вир-Кладово – Сърбия-Враца-Венеца-Леденика-Видин-Черепишки манастир – Алина Тур

Booking for : Джердапска клисура-Лепенски вир-Кладово – Сърбия-Враца-Венеца-Леденика-Видин-Черепишки манастир

  * - Задължителни полета

  Джердапска клисура-Лепенски вир-Кладово – Сърбия-Враца-Венеца-Леденика-Видин-Черепишки манастир

  Информация за офертата

  Тридневна екскурзия до Джердапската клисура/Железни врата – Сърбия от Варна

  ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА – ДЖЕРДАПСКА КЛИСУРА – ЛЕПЕНСКИ ВИР – СЪРБИЯ – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ – ВЕНЕЦА – ВИДИН – ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР-Леденика

  Маршрут: Варна-пещера „Венеца”- Белоградчик(Белоградчишки скали)-Видин-Долни Милановац-Кладово –Враца – Черепишки манастир/ пещера “Леденика” – Варна.

  Тръгване от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново

                                                                                       Цена: от 205.00 лв.

  Дата: 01-03.05; 22-24.05; 25-27.06; 09-11.07

  Ден 1: Ранно отпътуване от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново по маршрут Враца – Видин. Посещение на пещера Венеца ранния следобяд. Ще се потопите в света на  сталактити, сталагмити, арагонитни кристали, гроздовиден сталактит (среща се рядко в българските пещери), калцитни образувания и др. По целия под са разпръснати различни на цвят кристали, дължащи се на кристализацията на водата и минералите в заобикалящите ги скали. Има образувание, оприличено на Дева Мария. Следва посещение на Белоградчишките скали и крепостта.  Отпътуване за Видин. Настаняване в хотел 2/3 зв. в двойна/тройна стая във Видин. Свободно време за разходка през Дунавската градина около джамията на Осман Пазвантоглу, Видинската синагога, музей Кръстата казарма, Митрополитски комплекс , крепостта „Баба Вида”отвън.  Вечеря по желание в крайдунавския парк -срещу допълн. заплащане/ Нощувка .

  Ден 2 ри

  Видин – Долни Милановац-ПП”Джердап”-АК „Лепенски вир”-Джердапска клисура – Кладово-Видин

  07:30ч-Закуска. 08:30ч Отпътуване за Р. Сърбия. Пристигане в сърцето на природен парк

  „Джердап”- град Долни Милановац. Посещение на археологически комплекс „Лепенски вир”/ЮНЕСКО/(вход 3 евро с прожекция )Любуване на една от прелестите на клисурата от една открита изложба на чаша кафе в „Капитан Мишин Брег” – Огън и дърво/ (вход 3 евро). Панорамно пътуване през най-дълга и красива речна клисура в Европа – Джердапската. Фото – пауза в тесните й казани –„Гибралтар” на Балканите. Кратка спирка за късен следобеден обяд в град Кладово. С възможност за разходка с лодка по Дунав с обяд (доплащане   евро). Отпътуване към Видин и връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка

   Ден 3 ти 

  Маршрут: Видин – Враца-Черепишки манастир/пещера „Леденика“ – Варна

  08:00ч.-Закуска и отпътуване за Варна. Посещение на пещера “Леденика” или Кратка спирка във Враца – център. Свободно време -1 час с възможност (за посещение на Исторически музей с Рогозенското съкровище и етнографския музей) и кафе, и фото сесия на Врачанкия балкан. Пътят ни ще продължи лъкатушейки по една от най-възпетите реки в България. Ще се потопим в тази мъничка клисура  от тази част на Стара планина, в която водите на Искър правят проломи и по поречието на пролома е базиран един от функциониращите красиви манастири у нас в тази част на България –  Черепишки манастир  – време за разглеждане 30 мин. Отпътуване за Варна. Пристигане във Варна  вечерта.

  Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на промени при възникнали и независещи от него причини.

  Пакетната цена е в лева  на човек и включва:

  • автобусен транспорт по маршрута с тръгване от Варна;
  • гранични, магистрални такси и паркинги;
  • Целодневна екскурзия в Р.Сърбия с посещение  – Джердапската клисура – град Долни Милановац с посещение на АК”Лепенски вир“-Кладово
  • Посещение на пещера”Венеца”, Белоградчишките скали, Пещера „Леденика“, Черепишки манастир/-входните такси се заплащат от туристите допълнително;
  • 2 нощувки със закуски в двойна стая в хотел 2/3 зв. във Видин или регион;
  • Деца до 12 г. Ползват 20 лв. отстъпка
  • Водач-екскурзовод от туристическата фирма по време на цялата програма;

  Цената НЕ включва:

  • Входни такси за обектите в България – Пещера Венеца – възр.6.00 лв;ученици и пенсионери- 4.00 лв; Пещера „Леденика“ –възрастни – 10.00 лв;учащи и пенсионери – 8.00 лв.Белоградчишка крепост – възрастни 6.00 лв.; учащи и пенсионери – 4 .00 лв.;Крепост „Баба Вида“-Видин – възрастни 4.00 лв , ученици – пенсионери 2.00 лв.;Исторически музей Враца – 4 лв.възрастни, ученици и пинсионери -2 лв.
  • Входни такси за обектите в Сърбия – АК“Лепенски вир“ 3 евро; Открита изложба „Огън и дърво“+чаша кафе с изглед към прелестите на клисурата – 3 евро
  • Обяди и Вечери по програмата
  • Застраховка за лица до 65 г. – 5 лв. за лица над 65 г. -7 лв.
  • Доплащане за единична стая при потвърждение от хотела.
  • Разходка с корабче по Дунав в Кладово – допълнително уточнение

  Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията: 40 туристи.

  Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

  Начин на плащане:  депозит – 30% от пакетната цена при сключване на договор, доплащане – до 14 дни преди отпътуване.При записване 14 дни преди датата на отпътуване пълно плащане с подписването на договора.

  Необходими документи: валидна лична карта-6 месеца от дата на пристигане в България, за лица до 18г. – нотариално заверена декларация-съгласие за пътуване в чужбина, заверена от родителите/копие и оригинал/+ акт за раждане- лична карта или Паспорт.

  Допълнителна информация: Местата в автобуса се заемат по реда на пълноплащане на екскурзията и подписване на договор. Няма визови , санитарни и медицински изисквания. Всички допълнителни услуги се заявяват и заплащат в България.

  Забележка: Пещера Венеца има и екстремни участъци/тесни и ниски /не е подходяща за лица страдащи от клаустрофобия. Обектите се заявяват и заплащат в офиса. Посещават се при мин. 20 човека.

  ТА „АЛИНА ТУР“ гр.Варна ул. „Преслав“ №49 ет.2 оф.2  тел: 0889/712-590; 

  Защо да изберете тази оферта

  • Невероятна клисура
  • богата културно историческа програма
  photo

  Ден 1 ,Варна – Белоградчик (Белоградчишки скали) – пещерата „Венеца”-Видин

  5:00ч. Отпътуване от Варна за Видин. Почивки през 2.30-3.00 ч. Посещение на пещера „Венеца”. Пещерата е сред красивите пещери в района край Белоградчик, с много на брой и разнообразни образувания. Могат да се видят ледени кристали, сталактити, сталагмити, арагонитни кристали, гроздовиден сталактит (среща се рядко в българските пещери), калцитни образувания и др. По целия под са разпръснати различни на цвят кристали, дължащи се на кристализацията на водата и минералите в заобикалящите ги скали. Има образувание, оприличено на Дева Мария. Следва посещение на Белоградчишките скали и крепостта. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотел 2/3 зв. в двойна стая във Видин. Свободно време за разходка през Дунавската градина около джамията на Осман Пазвантоглу, Видинската синагога, музей Кръстата казарма, Митрополитски комплекс , крепостта „Баба Вида”отвън. Вечеря по желание в крайдунавския парк -срещу допълн. заплащане/ Нощувка .
  photo

  Ден 2 ,Видин – Долни Милановац-ПП”Джердап”-АК „Лепенски вир”-Кладово-Видин

  08:00ч-Закуска. 09:00ч Отпътуване за Р. Сърбия. Пристигане в сърцето на природен парк „Джердап”- град Долни Милановац. Посещение на археологически комплекс „Лепенски вир”/ЮНЕСКО/(вход 3 евро с прожекция )Любуване на една от прелестите на клисурата от една открита изложба на чаша кафе в „Капитан Мишин Брег" – Огън и дърво/ (вход 3 евро). Панорамно пътуване през най-дълга и красива речна клисура в Европа – Джердапската. Фото – пауза в тесните й казани –„Гибралтар” на Балканите. Кратка спирка за късен следобеден обяд в град Кладово. С възможност за разходка с лодка по Дунав с обяд (доплащане евро). Отпътуване към Видин и връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка
  photo

  Ден 3 ,Видин – Враца-Черепишки манастир – Леденика - Варна

  07:30ч.-Закуска и отпътуване за Варна. Кратка спирка във Враца – център. Свободно време -1 час с възможност (за посещение на Исторически музей с Рогозенското съкровище и етнографския музей) и кафе, и фото сесия на Врачанкия балкан. Пътят ни ще продължи лъкатушейки по една от най-възпетите реки в България. Ще се потопим в тази мъничка клисура от тази част на Стара планина, в която водите на Искър правят проломи и по поречието на пролома е базиран един от функциониращите красиви манастири у нас в тази част на България - Черепишки манастир – време за разглеждане 30 мин. Посещение на пещера "Леденика" Отпътуване за Варна. Пристигане във Варна вечерта.
  photo

  Джердапска клисура

  Допълнителна информация

  • От : 01 януари, 2021
  • До : 01 януари, 2021
  • Продълж. : 3 Дни, 2 Нощувки
  • Мин. брой : 45
  • Наличност : 50
  • Цена : лв.205
  • Дестинация : Donji Milanovac, Serbia

  Имате нужда от помощ?

  При нужда се свържете с нас.

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg