ГЛУХИТЕ КАМЪНИ – ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК – ИВАЙЛОВГРАД – ВИЛА АРМИРА – КАБИЛЕ + плаж на АЛЕКСАНДРУПОЛИС ГЪРЦИЯ – Алина Тур

Booking for : ГЛУХИТЕ КАМЪНИ – ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК – ИВАЙЛОВГРАД – ВИЛА АРМИРА – КАБИЛЕ + плаж на АЛЕКСАНДРУПОЛИС ГЪРЦИЯ

  * - Задължителни полета

  ГЛУХИТЕ КАМЪНИ – ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК – ИВАЙЛОВГРАД – ВИЛА АРМИРА – КАБИЛЕ + плаж на АЛЕКСАНДРУПОЛИС ГЪРЦИЯ

  Информация за офертата

  ИЗТОЧНИ РОДОПИ и САКАР ПЛАНИНА – КРАСОТА И ЗАГАДЪЧНОСТ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА
  ГЛУХИТЕ КАМЪНИ – ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК – ИВАЙЛОВГРАД – ВИЛА АРМИРА – ЯМБОЛ

  Еднодневен АЛЕКСАНДРУПОЛИС ГЪРЦИЯ

  МЕЗЕК – ПЕРЛАТА на Югоизточна България

  Ако искате да се чувствате като откриватели на древни цивилизации Глухите камъни е обекта, който трябва да посетите. Тези величествени скали пазят толкова тайни, че на археолозите ще са нужни години , за да ги разгадаят.

  Дата: 31.07-02.08.2020;

  Престой: тридневна

  Цена: от ВАРНА- 165.00лв. от Бургас 160.00 лв.

   

  ПРОГРАМА

  1 ден. ВАРНА – БУРГАС– ГЛУХИТЕ КАМЪНИ – ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК-ИВАЙЛОВГРАД
  06:30 ч.Отпътуване от Варна, 08:30 от Бургас бензиностанция Лукойл – Метро, посока Варна – Ивайловград. Регулярни почивки. Пътят ни ще мине през Сакарския край на България, който се намира между Странджа и Родопите. Сакар е едно малко бижу, което е затворила в себе си много неизследвани находки и светилища. Около обяд посещение на Глухите камъни. Закътан в полите на най-източните ридове на планината Родопи-този комплекс е изпълнен с мистерии. Обект включен в книгата ТОП МИСТЕРИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Там се извисяват няколко високи скали, на които са изсечени над 300 скални ниши. До обекта има пешеходен преход през гората по екопътека 30-40 мин.– леко ниво на трудност – задължително удобни ниски обувки, маратонки. Желателно е обяд да е осигурен във вид на сух пакет от вкъщи. Време на престой около 2 ч.. Посещение на най-дългата тракийска Гробница Мезек в България с нулево магнитно поле. Отпътуване за Йвайловград. Настаняване. Свободно време. Вечеря срещу допълнително заплащане заявява се при записване. Нощувка.

  2 ден. Ивайловград – Александруполис /Гърция/ – Ивайловград
  Закуска. 09:00 ч. – отпътуване за Александруполис – Еднодневна екскурзия срещу доплащане – 25 лв. за възрастен, 20 лв на дете. Екскурзията се провежда при мин. брой – 30 записани.
  Посещение на забележителностите на града, възможност за плаж, време за пазар, за похапване на средиземноморска кухня и разходка в града. Следобяд отпътуване за Ивайловград. Пристигане в същия хотел. Свободно време. Вечеря срещу доплащане заявява се и заплаща при записване. Нощувка.

  3 ден. Ивайловград – Кабиле – Бургас – Варна
  Закуска. 08:30 ч – Посещение на Вила „Армира”.   Посещение на Кабиленският манастир „Рождество на Пресвета Богородица“ е действащ девически православен манастир, намиращ се близо до Археологическия резерват Кабиле. Отпътуване за Бургас и Варна. Пристигане след 20.00 ч.

  Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • две нощувки в хотел **/*** в региона на Иваловград;
  • две закуски;
  • Посещение на местността и обекта Глухите камъни
  • Посещение на тракийска гробница Мезек – входа се заплаща допълнително /
  • Посещение на АНТИЧНА Вила „Армира” Ивайловград – входа се заплаща допълнително
  • Посещение на град Ямбол
  • Посещение на Кабиленски манастир “Рождество на Пресвета Богородица” ;
  • Водач –екскурзовод от агенцията
  • Медицинска групова застраховка

  Цената не включва:

  • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
   • Гробница Мезек /от 100 обекта номер 72а/ вход 4 лв – възр/2 деца
   • Вила Армира – вход 5 лв възрастни, 3 лв деца
  • Вечери и обяди
  • Еднодневна екскурзия до Александруполис – Гърция – 25 лв възрастен, 20 лв дете до 15 год.

  Отстъпки:

  • настаняване на дете до 3 години при двама възрастни в стая – безплатно;
  • доплащане седалка- 80 лв.
  • настаняване на дете от 3 до 12 години –минус 20 лв.

  Необходими документи: валиден документ за самоличност:

  Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

  Забележки:

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

  При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за програмата

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

  Програмата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

   

  ТА “Алина тур” е застрахована по  смисълна на чл. 97 от Закона за туризма в ЗДА “Лев Инс”

   

  photo

  Ден 1 ,ВАРНА - БУРГАС– ГЛУХИТЕ КАМЪНИ - ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК-ИВАЙЛОВГРАД

  ВАРНА - БУРГАС– ГЛУХИТЕ КАМЪНИ - ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК-ИВАЙЛОВГРАД 06:30 ч.Отпътуване от Варна, 08:30 от Бургас бензиностанция Лукойл – Метро, посока Варна – Ивайловград. Регулярни почивки. Пътят ни ще мине през Сакарския край на България, който се намира между Странджа и Родопите.Сакар е едно малко бижу, което е затворила в себе си много неизследвани находки и светилища. Около обяд посещение на Глухите камъни. Закътан в полите на най-източните ридове на планината Родопи-този комплекс е изпълнен с мистерии.Обект включен в книгата ТОП МИСТЕРИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.Там се извисяват няколко високи скали, на които са изсечени над 300 скални ниши. До обекта има пешеходен преход през гората по екопътека 30-40 мин.– леко ниво на трудност – задължително удобни ниски обувки, маратонки.Желателно е обяд да е осигурен във вид на сух пакет осигурен от вкъщи/.Време на престой около 2 ч.. Посещение на най-дългата тракийска Гробница Мезек в България с нулево магнитно поле. Отпътуване за Йвайловград. Настаняване.Свободно време. Вечеря срещу допълнително заплащане заявява се при записване. Нощувка.
  photo

  Ден 2,Ивайловград – Александруполис /Гърция/

  Ивайловград – Александруполис /Гърция/ - ИвайловградЗакуска. 09:00 ч. – отпътуване за Александруполис – Еднодневна екскурзия срещу доплащане – 25 лв за възрастен, 20 лв на дете/. Екскурзията се провежда при мин. брой – 30 записани. Посещение на забележителностите на града, възможност за плаж , време за пазар, за похапване на средиземноморска кухня и разходка в града. Следобяд отпътуване за Ивайловград. Пристигане в същия хотел. Свободно време. Вечеря срещу доплащане заявява се и заплаща при записване/. Нощувка
  photo

  Ден 3 ,Ивайловград-Ямбол – Бургас - Варна

  photo

  Александруполис

  Допълнителна информация

  • От : 31 юли, 2020
  • До : 02 август, 2020
  • Продълж. : 3 Дни, 2 Нощувки
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.160
  • Дестинация : 6570 Ivaylovgrad, Bulgaria

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg