КУКЕРЛАНДИЯ ЯМБОЛ от Варна и Бургас – Алина Тур

Booking for : КУКЕРЛАНДИЯ ЯМБОЛ от Варна и Бургас

  * - Задължителни полета

  КУКЕРЛАНДИЯ ЯМБОЛ от Варна и Бургас

  Информация за офертата

  КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ за печат

  КУКЕРЛАНДИЯ  ЯМБОЛ

   

  XXII  МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ

  Посещение на Кабиленски манастир “Рождество Богородично”.
  Пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България. Колоритът на фестивала се допълва с ежегодното участие на представители от Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Словения, Ирландия, Румъния, Полша, Португалия, Индонезия и др. В изданията на празника участват хиляди кукери, сурвакари, бабугери от цялата страна. Събитието привлича публика от няколко десетки хиляди души – жители и гости на града. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.

  ДАТА: 27 февруари 2021; 28 февруари 2021


  ЦЕНА: 45 лева от Варна; 40 лева от Бургас

  Отпътуване от Варна 06:00

  Отпътуване от Бургас 08:00 ОМV посока София

   

  ХXII Международен маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол
  Потопете се в магията на един пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България ! През 2021 г. ще се проведе 22-ото издание на  Международния маскараден фестивал „Кукерландия“.

  ПРОГРАМА

  06:00 – Отпътуване от Варна. Пристигане в Ямбол в около 10:00ч. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол с възможност за разглеждане на:

  • Ямболския безистен – покрит пазар, който се намира в центъра на града, днес – КИЦ. Това е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на Османското владичество. Построен е в периода 1509 – 1510г и е една от най-масивните постройки в Ямбол.
  • Ески джамия (“стара джамия”) в Ямбол е реставрирана в оригиналния си вид и втора по големина джамия в България.
  • Музей на бойната слава – последните две години музеят заема челно място в категорията “Музеи” на кампанията “Чудесата на България”.
  • Художествената галерия “Жорж Папазов”.

  Свободно време за участие в Парада на маскираните. Разходка в Кукерград със забавления, снимки, уличен театър, графити и творчески работилници. Ще преминете през Алеята на гигантските маски, ще си закупите сувенири за спомен от базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на базара на производители на вино, млечни и месни продукти от региона.
  Следобед  ще посетим и разгледаме Кабиленски манастир “Рождество Богородично”. Кабиле е бил резиденция на тракийски царе и е единственият град във вътрешна Тракия, който е имал собствена монетарница”. Ако все още не сте посетили Кабиленски манастир, за да  си налеете от неговата лековита вода, направете го! Според древните легенди, манастирът съществувал от времето на св. император Константин. Неговата майка, Света Елена, знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да ѝ носят от нея.
  Около 17:00ч – отпътуване обратно за Варна. Пристигане късно вечерта.

   

  ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с лицензиран автобус
  • водач – представител от фирмата
  • посещения според програмата- входните такси се заплащат допълнително
  • застраховка

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • лични разход

  ИНФОРМАЦИЯ

  Международният маскараден фестивал „Кукерландия” е един от най-големите в България. Кукерските игри са емблематични за града и неизменно се свързват с празника Сирни Заговезни, с обичаите за прогонване на злите сили, посрещането на пролетта и събуждането на земята.

  Ямбол се превръща в „Кукерград“ в дните на „Кукерландия“ – ямболският Градски парк за 4 дена събира хиляди кукери, сурвакари и бабугери, старци и други маскирани, от всички краища на България, които пресъздават древната традиция на кукерските маскарадни игри.

  От 26 февруари до 01 март 2021 г. ще се проведе 22-ото издание на организирания от община Ямбол Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Това е първият в страната ежегоден фестивал на маскарадните игри, провеждан без прекъсване от 2000 година насам. В основата му са характерните за региона кукерски традиции, отличаващи се със своята специфика и в същото време богато разнообразие по отношение на костюми, персонажи и игри в различните населени места. През годините фестивалът „Кукерландия“ се утвърди като едно от най-зрелищните и мащабни събития в културния календар на страната ни, привличайки десетки хиляди участници и публика от страната и чужбина.
  Предвижда се изключително богата програма и много изненади.
  Събитието събира хиляди участници и гости на града, дошли да съпреживеят пъстрото и оглушително зрелище. По мащаб ямболският фестивал е сред от най-големите и пищни събития в страната. Колоритът на празника се допълва с участието на много чуждестранни групи. Сред отличителните черти на ямболския фестивал са гигантските кукерски маски – страховити 3-метрови съоръжения, които внасят неповторим колорит на празника. Четиридневното събитие е изпъстрено с много концерти, изложби, конкурси, работилници на открито, дефилета, скари и мезета.

  Фестивалът има и конкурсна част, като наградният фонд е огромен и се разпределя от авторитетното жури в няколко различни категории.

   

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

  Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване

  Забележки:

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

  При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

  Програмата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

   

  ТА “АЛИНА ТУР” е застрахована по смисъла на чл.79 от ЗТ в ЗАД “Лев инс”

   

  Защо да изберете тази оферта

  • Да прогоним злите духове
  • Да се потопим в света на кукерите
  • Маскин бал
  • Еднодневна разходка
  • Пъстрота и красота
  photo

  27 февруари 2021 г. /събота/,Варна - Ямбол - Варна

  06:00 – Отпътуване от Варна. 08:00 От Бургас ОМВ - посока София. Пристигане в Ямбол в около 10:00ч. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол с възможност за разглеждане на: Ямболския безистен - покрит пазар, който се намира в центъра на града, днес - КИЦ. Това е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на Османското владичество. Построен е в периода 1509 - 1510г и е една от най-масивните постройки в Ямбол. Ески джамия ("стара джамия") в Ямбол е реставрирана в оригиналния си вид и втора по големина джамия в България. Музей на бойната слава - последните две години музеят заема челно място в категорията "Музеи" на кампанията "Чудесата на България". Художествената галерия "Жорж Папазов". Свободно време за участие в Парада на маскираните. Разходка в Кукерград със забавления, снимки, уличен театър, графити и творчески работилници. Ще преминете през Алеята на гигантските маски, ще си закупите сувенири за спомен от базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на базара на производители на вино, млечни и месни продукти от региона. Следобед  ще посетим Кабиленски манастир "Рождество Богородично" . Кабиле е бил резиденция на тракийски царе и е единственият град във вътрешна Тракия, който е имал собствена монетарница. ". Ако все още не сте посетили Кабиленски манастир, за да се изкъпете и да си налеете от неговата лековита вода, направете го! Според древните легенди, манастирът съществувал от времето на св. император Константин. Неговата майка, Света Елена, знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да ѝ носят от нея. Около 17:00ч - отпътуване обратно за Варна. Пристигане късно вечерта. В празника участват хиляди кукери, сурвакари и бабугери от цялата страна. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.
  photo

  Кукерландия Ямбол

  Допълнителна информация

  • От : 27 февруари, 2021
  • До : 27 февруари, 2021
  • Продълж. : 1 ден
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.45
  • Дестинация : Yambol, Bulgaria

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg