Планината на Орфей - 6 дневен пролетен лагер - Алина Тур

Booking for : Планината на Орфей – 6 дневен пролетен лагер
* - Задължителни полета

Планината на Орфей – 6 дневен пролетен лагер

Информация за офертата

Името на планината Родопа е познато от древността. Споменавана е от Омир, Вергилий, Овидий. В Средновековието е позната като Славееви гори. Смята се, че е произлязло от името на тамошния владетел Слав. Турците пък я наричали Доспат – може би от деспот. Родопите са разположени в най-южната част на България и са с дължина около 250 км. и ширина – стотина. Из родопските долини са се промъквали големи армии (на Александър Македонски, на Октавий, на турския пълководец Лала Шехин). С Родопите са свързани подвизите на Момчил юнак, на деспот Слав и Иванко.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

5 нощувки, 5 закуски -блок маса, 5 обяда-блок маса, 5 вечери-блока маса, Транспорт с лицензирана транспортна фирма.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такси музеи по маршрута.

ЗАБЕЛЕЖКА

Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията:  45  плащащи.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Защо да изберете тази оферта

  • Възможности за различни изживявания
  • Съчетанието на природни и исторически забележителности
  • Разнообразно настаняване и вкусна местна кухня
  • Родопите е място, което оставя дълбок отпечатък и предлага незабравими спомени.
photo

Ден 1 ,Отпътуване от Варна

Пампорово е един от най-красивите ни както зимни, така и летни курорти. Разположен в сърцето на Родопите, непосредствено под връх Снежанка, той се откроява със богата природа, забележителни панорами и множество места за посещение.
photo

Ден 2 ,Пампорово

Орфееви скали - феномен, който все повече гости на курорта опознават и припознават като любимо кътче. Легендата разказва, че Орфей е черпел вдъхновение от гледките, разкриващи се от скалите, носещи неговото име. Прекрасните звуци, които създавал, съзерцавайки разпръснатите като на длан Смолянски езера в подножието на скалите, меките гънки на родопските върхове карали всички горски обитатели да затаят дъх.
photo

Ден 3 /,Пампорово

Смолянски езера се разбират 8-те езера- 7 естествени езера, разположени каскадно ( Милушев гьол, Силажа, Лагера, Османов гьол, Тревно, Бистрото и Мътното езеро) и едно превърнато в малък язовир (Керянов гьол). Всяко от езерата само по себе си е доста впечатляващо. На една от поляните до езерата има малък манастир „Св. Дух“.
photo

Ден 4 ,Пампорово

Кула Снежанка - със своите 1926 метра надморска височина, тя привлича туристи както зиме, така и лете. Специален асансьор ще Ви изкачи на още близо 100-на метра по-нагоре, докато стигнете върхана кулата, стоящ на 2019 метра. Прекрасна панорамна площадка ще Ви предложи неподозирани гледки и пейзажи. Открива се възможност да се види връх Перелик, Роженската обсерватория, Стойките и село Гела, както и цяло Пампорово със своите писти и лифтове. Независимо в кой сезон ще посетите връх Снежанка, определено няма да останете разочаровани.
photo

Ден 5 ,Пампорово

Смолян - Името на Смолян идва от славянското племе смоляни, които населявали този край. Смята се, че селището датира от дълбока древност. Носил е имената Езерово, Ахъ Челеби, Пашмакли и пр. Според античния гръцки историк Херодот този край е бил населен с траки около 2500 – 3000 години преди началото на нашето летоброене. Старогръцки източници свидетелстват, че родопското светилище на Дионисий било издигнато на високия връх Зилмисос. С този район се свързва и пребиваването на Орфей.
photo

Ден 6 ,Варна

Закуска. Отпътуване за Варна.
photo

Родопа Планина

Допълнителна информация

  • Продълж. : 6 Дни, 5 Нощувки
  • Мин. брой : 40
  • Наличност : 50
  • Цена : лв.315.00
  • Дестинация : Pamporovo, Bulgaria

Имате нужда от помощ?

При нужда се свържете с нас.

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg