СЕПТЕМВРИЙСКА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ- СОЛУН-ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ-МЕТЕОРА- о-в Скиатос-КАВАЛА от Варна - Алина Тур

Booking for : СЕПТЕМВРИЙСКА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ- СОЛУН-ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ-МЕТЕОРА- о-в Скиатос-КАВАЛА от Варна


* - Задължителни полета

СЕПТЕМВРИЙСКА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ- СОЛУН-ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ-МЕТЕОРА- о-в Скиатос-КАВАЛА от Варна

Информация за офертата

 

СЕПТЕМВРИЙСКА ПОЧИВКА 

 НА ОЛИМПИЙСКАТА РИВИЕРА ГЪРЦИЯ

Целодневен Круиз до о-в Скиатос  с  богата фолклорна програма, узо-парти на отиване, метакса-парти на връщане и много веселба.

СОЛУН-ПАРАЛИЯ КАТЕРИНИ-МЕТЕОРА-остров СКИАТОС-КАВАЛА

от Варна и Бургас

 

4 дни/ 3 нощувки със закуски в БУТИКОВ хотел на Паралия Катерини

и  посещение на  МЕТЕОРИТЕ, СОЛУН, КАВАЛА-включени в цената

Възможност за посещение на: НП“Олимп“, Целодневен Круиз до о-в Скиатос

 

Дати:                                        

Цена:  от Варна: 332 лв.;     от Бургас: 320 лв.

Отпътуване от Варна 02:00 ч. – Антим първи/Археологически музей

Отпътуване от Бургас 04:00 ч. – ОМВ до х-л Мираж

 

Курортитите  Олимпик бийч  и Паралия Катерини са част от Олимпийската ривиера на съседна Гърция и едни от любимите и предпочитани места за почивка на Егейско море. Намират се на 6 км. от град Катерини и на около около 70 км. южно от  Солун по пътя за Атина, което дава отлична възможност на любителите на активната почивка да посещават и някои от многото уникални природни и исторически забележителности, на които районът изобилства.
Само на 80 метра от плажа в този морски курорт Паралия катерини , хотелът предлага модерни стаи със собствен частен балкон. Насладете се на прекрасната гледка и ресторант. Хотелът се отличава с ярка декорация и Ви осигурява удобна база в центъра на оживения Паралия. Събуждайте се всяка сутрин с безплатна закуска и идете до красивия плаж. В сянката на планината Олимп този хотел добавя класическата елегантност на престоя Ви. Стилният ресторант Aegean сервира традиционни гръцки ястия, а барът е чудесно място за един коктейл или чаша вино.   Възползвайте се от свободен Wi-Fi в публичните пространства.

 

Програма

1 ден Варна – Олимпик бийч

02;00ч. отпътуване от Варна по маршрут – Солун- Катерини- Олимпик бийч  през ГКПП Капитан Петко, нощен преход. Кратки попътни спирки за почивка.  Посещение на Солун – Църквата Свети Димитър, Бялата кула и свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден  Олимпик бийч

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане:

* Еднодневна екскурзия / круиз до о-в Скиатос – 55 лв. (с автобус и атракционен кораб , от 05:30ч. до 22:00ч).  Каним Ви на целодневна екскурзия до остров Скиатос- райско кътче, част от архипелага Северни Споради и място, което със сигурност ще Ви накара да се влюбите завинаги в гръцките острови. Ще имате възможност да плажувате на любимия плаж на принцеса Даяна- Кукунариес (Биотопен резерват), който мнозина неслучайно наричат “Златният плаж” на острова, да разгледате главния град и да се потопите в уникалната му атмосфера. Освен всичко на борда на атракционния кораб Ви очаква богата фолклорна програма, узо-парти на отиване, метакса-парти на връщане и много веселба.
или

*Национален парк Олимп и Старият Свети Панталеймон – 20 лв. ( от 9.00 до 16.00ч.)

3 ден   Олимпик бийч

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане:

* Целодневна екскурзия до скалните манастири на Метеоравключена в цената  (от 6.30ч. до 18.00ч.)
Цената включва: транспорт, разглеждане на два от манастирите на Метеора, посещение на работилница за икони, където ще се запознаете с технологията за изработката им и ще имате възможност да си закупите интересни сувенири.

* 20.30ч. Гръцка вечер – 45 лв.  / срещу допълнително заплащане/ Цената включва: Богата фолклорна програма, бузуки на живо, вечеря по тристепенно меню, бутилка вино на двама, мин. вода, двупосочен трансфер до ресторанта.

Нощувка.

4 ден  Олимпик бийч – Кавала-Варна

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Варна. По пътя посещение на град Кавала. Пристигане във Варна късно вечерта.

Цената включва

 • Транспорт с комфортен автобус, магистрални и пътни такси;
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в курорта Олимпик бийч;
 • Целодневна екскурзия до скалните манастири на Метеора (от 6.30ч. до 18.00ч.) мин 30 човека
 • Посещение на Солун;
 • Посещение на Кавала;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзоводско обслужване;

Цената не вкючва:

 • доплащане за ползване на двойна стая като единична –  98 лв.. с предварително запитване и потвърждение от хотела
 • Задължителна туристическа такса – 1,50 евро –  курортна такса на вечер / заплаща се на място от туристите задължително при настаняване/
 • деца до 11 г. с легло при двама възрастни в стая плащат настаняване 205 лв.
 • разходи от личен характер , входни такси на обектите и други неотбелязани в офертата
 • Еднодневна екскурзия/ круиз до о-в Скиатос – 55 лв. (с автобус и атракционен кораб , от 05:30ч. до 22:00ч). Провежда се при подходящи метеорологични условия.
 • Национален парк Олимп и Старият Свети Панталеймон – 20 лв. ( от 9.00 до 16.00ч.)
 • Гръцка вечер / срещу допълнително заплащане от 20:30 ч. – 45 лв.  Богата фолклорна програма.
 • Медицинска застраховка – 8 лв. за лица от 64,99 до 69,99  год.,. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста”  с покритие 5000€, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 12 лв.
  Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
  Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

Екскурзиите се извършват при минимум 30 записани.

 

Необходими документи:

 • Лична карта за лица, навършили 14г.
 • Международен паспорт за лица, ненавършили 14г.
 • За непълнолетни лица, които пътуват без родители или с един родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия родител за съгласие детето да пътува в чужбина ( оригинал и ксерокопие) АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

Записване и начин на плащане: Внасяне на 30 % от цената депозит при записване  за организирано туристическо пътуване.

Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Забележки:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Програмата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

 

Допълнителна информация:

Записването се извършва в офиса на ТА „АЛИНА ТУР” ( гр. Варна ул. „Преслав“ №49 ет.2 офис 2) чрез имейл или по телефона

При записване се изисква следната информация от туристите : трите имена, ЕГН, ЛК №…, изд. на …от…, адрес, тел. за контакт и имейл, място на качване, с кого искате да бъдете настанени в една стая.  Желателно е информацията да се изпрати в писмен вид по имейл.

Настаняването в хотела се извършва в двойни стаи.  В случаите, когато няма с кого да бъдете комбинирани, настаняването се извършва в тройни стаи.

Настаняване  в едична стая се извършва с предварително запитване и потвърждение от фирмата организатор и хотела срещу  доплащане.

Местата в автобуса се определят по реда на окончателно плащане и започват от трети ред седалки. В случаите, когато турист желае да бъде настанен на втори ред седалки, се доплащат 20 лв. на седалка ( общо 4 места). Когато тези места се изчерпат, туристът се настанява според реда на плащане.

При записване се заплащат 30% от пакетната цена (ако записването се прави до 30 дни преди датата на отпътуване . След този срок се внася цялата сума).

Ако туристът желае, може да внесе цялата сума еднократно при записване.

Капарото се внася на място в офиса на ,,АЛИНА ТУР” или по банка.

Резервацията се счита за валидна след внасяне на капаро и  потвърждение от ТО ,,АЛИНА ТУР”;

Банкова сметка на ТА ,,АЛИНА ТУР” след запитване

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

Email: alinatur@abv.bg

Тел.: 0889712590 – Ангелина Ангелова ( за  въпроси, свързани с програмата)

0885839535 – Албена Василева (за записване и въпроси, свързани с договорите, място на отпътуване, внасяне на капаро)

ТА “Алина тур” е застрахована по смисълна на чл. 97 от ЗТ в ЗАД “Армеец”

photo

1 ден,Варна - Олимпик бийч

02;00ч. отпътуване от Варна; от Бургас 04:00 ч. по маршрут - Солун- Катерини- Олимпик бийч  през ГКПП Капитан Петко, нощен преход. Кратки попътни спирки за почивка.  Посещение на Солун – Църквата Свети Димитър, Бялата кула и свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
photo

2 ден ,Олимпик бийч

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане: * Еднодневна екскурзия / круиз до о-в Скиатос – 55 лв. (с автобус и атракционен кораб , от 05:30ч. до 22:00ч).  Каним Ви на целодневна екскурзия до остров Скиатос- райско кътче, част от архипелага Северни Споради и място, което със сигурност ще Ви накара да се влюбите завинаги в гръцките острови. Ще имате възможност да плажувате на любимия плаж на принцеса Даяна- Кукунариес (Биотопен резерват), който мнозина неслучайно наричат “Златният плаж” на острова, да разгледате главния град и да се потопите в уникалната му атмосфера. Освен всичко на борда на атракционния кораб Ви очаква богата фолклорна програма, узо-парти на отиване, метакса-парти на връщане и много веселба. или *Национален парк Олимп и Старият Свети Панталеймон - 20 лв. ( от 9.00 до 16.00ч.)
photo

3 ден ,Олимпик бийч

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане: * Целодневна екскурзия до скалните манастири на Метеора -включена в цената  (от 6.30ч. до 18.00ч.) Цената включва: транспорт, разглеждане на два от манастирите на Метеора, посещение на работилница за икони, където ще се запознаете с технологията за изработката им и ще имате възможност да си закупите интересни сувенири. * 20.30ч. Гръцка вечер - 45 лв.  / срещу допълнително заплащане/ Цената включва: Богата фолклорна програма, бузуки на живо, вечеря по тристепенно меню, бутилка вино на двама, мин. вода, двупосочен трансфер до ресторанта. Нощувка.
photo

4 ден , Олимпик бийч - Кавала-Варна

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Варна. По пътя посещение на град Кавала. Пристигане във Варна късно вечерта.
photo

Гърция

Допълнителна информация

 • От : 01 януари, 2021
 • До : 01 януари, 2021
 • Продълж. : 4 дни / 3 нощи
 • Мин. брой : 40 туриста
 • Наличност : 45 туриста
 • Цена : лв.от 320
 • Дестинация : Greece

Имате нужда от помощ?