МАЛКАТА ВИЕНА – РУСЕ, ОРЛОВА ЧУКА, БАСАРБОВО - Алина Тур

Booking for : МАЛКАТА ВИЕНА – РУСЕ, ОРЛОВА ЧУКА, БАСАРБОВО


* - Задължителни полета

МАЛКАТА ВИЕНА – РУСЕ, ОРЛОВА ЧУКА, БАСАРБОВО

Информация за офертата

„МАЛКАТА ВИЕНА“ – РУСЕ

ОРЛОВА ЧУКА, БАСАРБОВО

Еднодневна екскурзия

Малката Виена“ – Русе – Въпреки значително по-малката си площ и брой жители, той успешно конкурира една от най-красивите европейски столици като архитектурно, историческо и културно наследство.

 

Дата: 13.06.  Цена: 38 лв.

 

ПРОГРАМА

07:00 Отпътуване от Варна,  по маршрута Варна –пещера Орлова Чука –  Басарбовки манастир – Русе. Посещение на пещера Орлова чука. Посещение на Басарбовски манастир,  единственият действащ скален манастир в България. Функционирал е паралелно с прочутите скални църкви край село Иваново. А легендата, ще чуете на място.

Отпътуване към Русе. Посещение на   Екомузей с аквариум“-е природонаучният музей в Русе,  единствен по рода си в България, Музей на градския бит – „Къщат а на Калиопа“- прекрасно архитектурно произведение, експозицията му пресъздава интериора на богат русенски дом от края на 19 началото на 20 ти век. Свободно време в централната част на Русе – площад „Свобода“ за обяд и разходка.

16:00 ч. Отпътуване от Русе. Пристигане във Варна около 19:00 часа.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт
 • Посещение на Басарбовски манастир
 • Посещение на гр. Русе
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Входни такси за музеите по маршрута:
 • Обяд
 • Лични разходи

 

Минимален брой туристи за осъществяването на екскурзията: 45 пълноплащащи

Срок за уведомления при недостиг  минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

ТА “АЛИНА ТУР” е застрахована по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма в ЗАД “ЛЕВ ИНС”

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Исторически сведения сочат, че известният още като „Дунавската перла” град съществува отпреди 5000 години. Бил е разрушаван многократно, но винаги е оставал символ на развитието, новаторството и културата. За да се потопите в автентичната атмосфера на средновековен Русе, трябва да посетите останките на Римската крепост в града. Римската епоха е оставила своя траен отпечатък в историята на Русе с името, което градът е носел по него време. Наричал се е Сексагинта Приста – Пристанище на шейсетте кораба.

„Екомузей с аквариум“ е природонаучният музей в Русе, открит на 28 септември 2014 г. Намира се на площад „Aлександър Батенберг“ и е единствен по рода си в България поради аквариума с дунавски риби на подземния етаж и предметите на последния етаж. Разположен е в сграда, построена в началото на XX век.

На пръв поглед красива къща от 60-те години на XIX век,  ала много повече от това. Една от многото емблематични за Русе постройки, в която, в непосредствена близост до дунавския бряг, е разположен Музеят на градския бит. За туристите на „малката Виена“ тя може да изглежда като поредното прекрасно архитектурно произведение, но за русенци, къщата на Калиопа разказва история. История за любовта – колкото красива, толкова и трагична; колкото истинска, толкова и плод на въображението на поколения русенци.

 

 

photo

27.06.2020 г.,Варна - Басарбово - Русе - Варна

07:00 Отпътуване от Варна,  по маршрута Варна – Орлова чука - Басарбовки манастир – Русе. Посещение на Пещера Орлова Чука, следва Басарбовски манастир,  единственият действащ скален манастир в България. Функционирал е паралелно с прочутите скални църкви край село Иваново. А легендата, ще чуете на място.  Отпътуване към Русе. Посещение на „Сексагинта приста“ – Римска крепост , оставила траен отпечатък в историята на Русе,  Екомузей с аквариум“-е природонаучният музей в Русе,  единствен по рода си в България, Музей на градския бит – „Къщат а на Калиопа“- прекрасно архитектурно произведение, експозицията му пресъздава интериора на богат русенски дом от края на 19 началото на 20 ти век. Свободно време в централната част на Русе – площад „Свобода“ за обяд и разходка. 16:00 ч. Отпътуване от Русе. Пристигане във Варна около 19:00 часа.

Допълнителна информация

 • От : 12 юни, 2021
 • До : 13 юни, 2021
 • Продълж. : 1 ден
 • Мин. брой : 25 туриста
 • Наличност : 30 туриста
 • Цена : лв.32
 • Дестинация : Ruse, Bulgaria

Имате нужда от помощ?

0889/712-590; 0879/351-930

alinatur@abv.bg

Препоръчани