ОДРИН – ЧОРЛУ – ИСТАНБУЛ – Алина Тур

Booking for : ОДРИН – ЧОРЛУ – ИСТАНБУЛ

  * - Задължителни полета

  ОДРИН – ЧОРЛУ – ИСТАНБУЛ

  Информация за офертата

  ОДРИН  – ИСТАНБУЛЧОРЛУ

  Тридневна екскурзия

   

  Петъчен пазар в Одрин.

  Еднодневна разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрума; Египетския обелиск; Змийската колона; църквата “Света София”; желязната църква “Свети Стефан”.

  Чорлу – шопинг.

  3 дни / 2 нощувки

  Маршрут: Варна – Одрин – Истанбул – Чорлу – Варна

  Дата: 08 – 10 ноември 2019 г.

  Цена: 180 лв.

  Час, дата и място  на отпътуване:

  от Варна 04:00 часа, 08 ноември 2019 г. Антим I /Археологическия музей/

  от Бургас 06:30 часа, 08 ноември 2019 г. – бензиностанция Лукойл – Метро

  ПРОГРАМА

  Ден 1 / 08 ноември 2019 г. петък

  04:00 Отпътуване от Варна по маршрут Варна – Бургас – КПП Малко Търново – Одрин.  Пристигане в  Одрин/Едирне предиобед. Одрин е втората Османска столица след Бурса и е известна като града на пехливаните и плодовите сапуни. Посещение на  петъчния пазар. Петък е деня в който търговци и производители от Истанбул и околностите пристигат в Одрин и предлагат богато разнообразие от стоки. Свободно време за шопинг и разходка.  Може да закупите на изгодни цени перилни препарати, зехтин, маслини, прежда, ядки, сушени плодове, дрехи, обувки и много др. Обяд в центъра на Одрин. Препоръчваме да опитате традиционната турска кухня и да се насладите на ястия като прочутият специалитет на гр. Одрин – таваджигер – пържен черен дроб, приготвен по специална рецепта, пиде – турска пица“ с кашкавал, сирене, микс или по избор, десерта кюнефе или кадаиф и много други гозби които ще ви помогнат да се принесете в атмосферата на Ориента. Следва-посещение на борса. Следобяд отпътуване за Чорлу. Настаняване. Нощувка.

  Ден 2 / 09.11.2019 г. събота Чорлу – Истанбул – Чорлу

  Закуска. 08:00 ч.  Отпътуване по маршрут Чорлу – Истанбул – Чорлу. Разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрумът – център на живота на града, построен през 203 г., като огромно съоражение за конни състезания; Египетския обелиск; Змийската колона; Синята джамия– единствената джамия в Турция с шест минарета; Църквата “Света София”– храмът, който съчетава в себе си две религии, шедьовър на Византийската архитектура, превърнат през 1453 г . в джамия; желязната църква “Свети Стефан”. Посещението на туристическите обекти “Света София” и Синята джамия  са по желание, и се осъщесвяват в случай, че има достатъчно време.  Отпътуване  късния следобед за Чорлу. Нощувка.

  Ден 3 / 10.11.2019 г. неделя Чорлу – Варна

  Закуска. 08:00 ч. Време е да обновите дома и гардероба на ниски цени! А сте и почитатели на марките! Шопинг в Чорлу е отговора!  200-хилядният град, на разстояние малко над 100 км. от границата на
  Малко Търново, е известен с множеството си фабрики за дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо. Там се намира и най-близкият аутлет център на световноизвестни марки като “Polo Sport”, “Bennetton”, “Levi”s”, “Wrangler” и др. Посещение на ТАЧ.  Обяд. Отпътуване за България.

  Цената включва:

  • транспорт от Варна с лицензиран за международни превози автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Чорлу;
  • водач от туристическата агенция;
  • пътни, гранични и паркинг такси;
  • посещение на най големия пазар в Одрин, който се провежда всеки петък
  • посещение на ТАЧ – Чорлу

  Цената не включва:

  • медицинска застраховка -5 лв.
  • входни такси на посещаваните обекти;/”Света София” – 75 турски лири/
  • еднодневна екскурзия Истанбул30 лв. /осъществява се при минимум 30 желаещи/екскурзията се заявава и заплаща при записването.
  • разходи от личен характер.

  Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 6 месеца към датата на отпътуване; за деца под 18г, които пътуват сами или с един родител – международен паспорт, както и нотариално заверена декларация от единия или двамата родители.

  За Турция няма визови и санитарни изисквания.  Забранено е пушенето на обществени места.

  Допълнителна информация:

  Доплащане самостоятелна седалка в автобуса – 90 лв.

  Доплащане за единично настаняване – 60.00 лв. след потвърждение от хотелите

  Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

  Забележки:

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

  При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи.

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

  ТА “Алина тур” е застрахована по смисъла на чл.97 от ЗТ в ЗАД “Армеец”

  photo

  Ден 1 / 08,11.2019 г. петък,Варна - Бургас - КПП Малко Търново - Одрин

  04:00 ч. отпътуване от Варна, 06:30 ч. от Бургас по маршрут Варна - Бургас - КПП Малко Търново - Одрин. Пристигане в Одрин/Едирне преди обяд. Одрин е втората Османска столица след Бурса и е известна като града на пехливаните и плодовите сапуни. Посещение на петъчния пазар. Петък е деня в който търговци и производители от Истанбул и околностите пристигат в Одрин и предлагат богато разнообразие от стоки. Свободно време за шопинг и разходка. Може да закупите на изгодни цени перилни препарати, зехтин, маслини, прежда, ядки, сушени плодове, дрехи, обувки и много др. Обяд в центъра на Одрин. Препоръчваме да опитате традиционната турска кухня и да се насладите на ястия като прочутият специалитет на гр. Одрин – таваджигер – пържен черен дроб, приготвен по специална рецепта, пиде – турска пица“ с кашкавал, сирене, микс или по избор, десерта кюнефе или кадаиф и много други гозби които ще ви помогнат да се принесете в атмосферата на Ориента. Следва-посещение на борса. Следобед отпътуване за Чорлу. Настаняване. Нощувка.
  photo

  Ден 2 / 09.11.2019 г. събота,Чорлу - Истанбул - Чорлу

  Закуска. 08:00 ч. Отпътуване по маршрут Чорлу - Истанбул - Чорлу. Разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрумът - център на живота на града, построен през 203 г., като огромно съоръжение за конни състезания; Египетския обелиск; Змийската колона; Синята джамия- единствената джамия в Турция с шест минарета; Църквата "Света София"-храмът, който съчетава в себе си две религии, шедьовър на Византийското архитектура, превърнат през 1453 г . в джамия; желязната църква "Свети Стефан". Посещението на туристическите обекти "Света София" и Синята джамия са по желание, и се осъществяват в случай, че има достатъчно време. Отпътуване късния следобед за Чорлу. Нощувка.
  photo

  Ден 3 / 10.11.2019 г. неделя,Чорлу - Варна

  Закуска. 08:00 ч. Време е да обновите дома и гардероба на ниски цени! А сте и почитатели на марките! Шопинг в Чорлу е отговора! 200-хилядният град, на разстояние малко над 100 км. от границата на Малко Търново, е известен с множеството си фабрики за дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо. Там се намира и най-близкият аутлет център на световноизвестни марки като "Polo Sport", "Bennetton", "Levi"s", "Wrangler" и др. Посещени на ТАЧ. Обяд. Отпътуване за България.

  Допълнителна информация

  • От : 08 ноември, 2019
  • До : 10 ноември, 2019
  • Продълж. : 3 Дни, 2 Нощувки
  • Мин. брой : 40 туристи
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.180
  • Дестинация : Edirne, Edirne Merkez/Edirne, Turkey

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590; + 359 885 839 535

  alinatur@abv.bg