ЕДНОДНЕВНА РУМЪНИЯ – СОЛНА МИНА СЛЪНИК И МОЛ БАНЯСА – Алина Тур

Booking for : ЕДНОДНЕВНА РУМЪНИЯ – СОЛНА МИНА СЛЪНИК И МОЛ БАНЯСА

  * - Задължителни полета

  ЕДНОДНЕВНА РУМЪНИЯ – СОЛНА МИНА СЛЪНИК И МОЛ БАНЯСА

  Информация за офертата

  Еднодневна екскурзия от Варна до Румъния

  солниците в Сланик с посещение на Băneasa Shopping City

  Терапевтичната роля на солта е известна на човечеството от векове. Още от времето на императрица Клеопатра се е прилагала халотерапия – терапия със сол.

  Подарете си здраве !

   

  Столицата на Румъния е шестия по големина град в Европейския съюз. Известен е като “Париж” на изтока, с население от 2,5 мил. души, които са разпръснати на 226 кв.м., което прави румънската столица най-гъсто населения град в Европа. Румънският дворец на парламента е втората по големина административна сграда след Пентагона. За покровител на града се счита Св. Димитър Басарбовски, който е роден в българското село Басарбово. Румънската легенда разказва, че градът е основан от пастир на име Букур. Един ден докато пасял стадото си, паднала непрогледна мъгла. Овчарят се изгубил. Помолил се и молитвите му били чути – мъглата се вдигнала. В знак на благодарност Бокур построил малък параклис. След време, на това  място се заселили хора, което се счита за начало на днешен Букурещ. По време на Чаушеску част от църквите в Букурещ са били спасени по много интересен начин, били повдигнати от основите си и чрез специална система от релси изместени между жилищни блокове,  далеч от погледа на румънстия диктатор. По този начин е бил изместен и жилищен блок, без да се налага живущите да го напуснат.

   

  Цената включва : 

  – екскурзоводско обслужване

  – транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания

  – панорамна обиколка на Букурещ

  – всички гранични такси

  – групова медицинска застраховка

  Цената не включва : 

  – входна такса за солната мина в Сланик – 22 леи за възрастни, 18 леи за пенсионер, 10 леи за деца, студенти, ученици / нужен документ за доказване – ученическа карта за ученици/

  Допълнителна информация :

  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
  • Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за тяхната промяна
  • Не се препоръчва посещението на мината от хора страдащи от сърдечни заболяванания.
  • Програмата е подходяща  и за деца.

  Необходими документи:

  • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
  • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
  • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

   

  Какво е Халотерапия

  Как може да помогне халотерапията и какво лекува?

  Терапията със сол се препоръчва на пациенти от всички възрасти. Едно семейство може да използва, оцени и извлече ползи от тази терапия.
  „Клиничните изследвания показват, че частиците на солта могат да помогнат за лекуването и намаляването на дихателни възпаления; абсорбция на оток (подуване), причинено от течност в тъканите и може да помогне за отпушване на областта на бронхите.“

  Тази терапия е препоръчителна за три основни области на заболяване и поява на алергии:

  1 .Бели дробове и болести на дихателните пътища като бронхиална астма, хроничен бронхит, кашлица в следствие на пушене, кистозна фиброза, енфизем, тонзилит, отит на средното ухо и фарингит, кашлица, грип, хреми, сенна хрема, ринит, синузит и повтарящи се вирусни инфекции.

  2 .Кожа и кожни заболявания като дерматоза, екзема и псориазис.

  3 .Психично здраве и свързаните с него стрес, умора и депресия.

   

  Защо да изберете тази оферта

  • различно преживяване
  photo

  Ден 1 / 02.03.2019,Слъник - Букурещ Румъния

  Примерна програма: 05:00 Отпътуване от Варна-ул. Антим 1 /до Археологически музей/.Преди преминаване на Дунва мост - почивка на бензиностация в Русе. Преминаване на границата. Панорамно пътуване през Букурещ: Патриаршията и Парламента, площада на Победата, Площада на революцията, Националната библиотека, Националния театър, Университетския площад, Триумфална арка и др. Отпътуване за Слъник, окръг Прахова, където се намира Солна мина Униря.Намира се на 100 км. От Букурещ. Посещение на Старата Солна мина – превърната в място за забавления със СПА център, санаториум и музей на солта. Градът е известен с извличането на сол и солните езера. В новата солна мина все още се произвежда сол. Солната мина в Слъник се смята за най-голямата солна мина в Европа. Слиза се на 208 м. дълбочина с бус и се озовавате сякаш в къщата на великана. Температурата в мината е постоянна 12 °C. Влажността на въздуха е около 50%, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания / Халотерапия/. Мината е представена в 14 зали, които включват спортни игрища, зала с маси за билярд, бар. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян. Свободно време за обяд и покупка на сувенири. След това се отпътува към големия търговски център МОЛ Баняса множество магазини на световно известни марки като Mango, Zara, Nike, IKEA и др. Отпътуване обратно за България в 17.00ч. Пристигане във Варна около 23.00ч.

  Късче магия, Букурещ

  Допълнителна информация

  • От : 26 октомври, 2019
  • До : 26 октомври, 2019
  • Продълж. : 1 ден
  • Мин. брой : 45 човека
  • Наличност : 45 човека
  • Цена : лв.45,00
  • Дестинация : Букурещ, Румъния,

  Имате нужда от помощ?

  За информация се обадете

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg