ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО-ПЕРЛАТА НА МАКЕДОНИЯ ОТ ВАРНА – Алина Тур

Booking for : ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО-ПЕРЛАТА НА МАКЕДОНИЯ ОТ ВАРНА

  * - Задължителни полета

  ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО-ПЕРЛАТА НА МАКЕДОНИЯ ОТ ВАРНА

  Информация за офертата

  ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО – ПЕРЛАТА НА МАКЕДОНИЯ

  С посещение на Осоговски манастир  – с мощите на св.Йоаким Осоговски и скалната църква „Св. Богородица“ с. Калище

  Дата: 19.09.2020 – 21.09.2020

  Престой: Тридневна- нощен преход

  Цена: 265 лв.

  1 ден.  17.04.2020   ВАРНАСОФИЯ – КАЛИЩЕ – СТРУГА
  Отпътуване от Варна 00:30ч., за Скопие – сутринта възможност за посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, Скопското Кале, каменния мост над р. Вардар, Свободно време за разходка и  кафе и закуска. След обяд  Пристигане в село Калище, посещение на скалната църква “Св. Богородица” с женския манастир. В пещерната църква е открита иконата на Пресветата майка Богородица известна още като Черната Богородица. При  Възможност за Разглеждане на гр. Струга, търговската улица, къщата на Братя Миладинови /само отвън/, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро.  Настаняване в хотел в Охридската ривиера, хотел 3 зв. Нощувка.

  2 ден. 18 .04.2020   СТРУГА – МАНСТИР „СВЕТИ НАУМ” – ОХРИД 
  Закуска. Посещение на Билянините извори. Отпътуване за манастир “Свети Наум”. Посещение на църквата “Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум и параклиса „Света Петка” със светената вода. Възможност за разходка с лодка в района на манастира или свободно време за разходка, почивка и обяд в парка около манастира. Възможност посещение на Музея на водата. Отпътуване за Охрид. Пешеходна разходка в града – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. Вечеря с  музика – по желание срещу доплащане . Нощувка.

  3 ден. 19.04.2020   ОХРИД  – СОФИЯ -ВАРНА
  Закуска.Отпътуване за Скопие – възможност за посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, Скопското Кале, каменния мост над р.Вардар, Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България. Пристигане в гр.Варна  късно вечерта.

  Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Две нощувки в хотел **/*** в региона на Охридската ривиера;
  • Две закуски;
  • Посещение на град Струга – центъра;
  • Посещение на скалната църква “Св. Богородица” с женския манастир в село Калище;
  • Пешеходна обиколка на Охрид – Паметникът на Св. Св. Кирил и Методий, Църквите “Света София”, “Св. Климент Охридски”, “Св. Йоан Канео”, Амфитеатъра, Самуиловата крепост; с местен екскурзовод
  • Посещение на Билянините извори; с местен екскурзовод
  • Посещение на манастира „Св. Наум”; с местен екскурзовод
  • Панорамна обиколка на град Скопие с посещение на Църквата “Свети Спас” , Крепостта “Скопско кале” Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 5 000€ на ЗАД “Армеец”.

   

  Цената не включва:

  • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

  –  Скалната църква „Св. Богородица” – 2 лв.;
  –  Манастира „Св. Наум” – 2 лв.;
  –  Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.;
  –  Охрид – Крепостната стена – 2 лв.;
  –  Скопие – църква „Свети Спас” – 2 лв.

  • вечери

  Отстъпки:

  • настаняване на дете до 4 години –безплатно;
  • настаняване на дете от 4 до 12 години –минус 20 лв.

  Допълнителна информация:

  Деца до 2,99 в стая с двама възрастни –самостоятелна седалка в автобуса – 90 лв.

  Деца от 3 до 11,99 г. В стая с двама възрастни – 180.00 лв.

  Доплащане за единично настаняване – 60.00 лв. след потвърждение от хотелите

  Необходими документи: валиден документ за самоличност:

  Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;

  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

  Забележки:

  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

  При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

  Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип особенно за Перперикон.

  При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

  Препоръчва се носенето на леки постелки за сядане ( при необходимост).

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти  сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.В ЗАД «Армеец». Повече информация в офиса на фирмата. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

   

   

  Защо да изберете тази оферта

  • вълнуваща
  • интересна
  • поклонническа
  photo

  Ден 1 ви/ 17.04.2020, ВАРНА- СОФИЯ – КАЛИЩЕ – СТРУГА

   Отпътуване от Варна 00,30ч. , за Скопие – сутринта възможност за посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, Скопското Кале, каменния мост над р.Вардар, Свободно време за разходка и  кафе и закуска. След обяд  Пристигане в село Калище, посещение на скалната църква “Св. Богородица” с женския манастир. В пещерната църква е открита иконата на Пресветата майка Богородица известна още като Черната Богородица. При  Възможност за Разглеждане на гр. Струга, търговската улица, къщата на Братя Миладинови /само отвън/, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро.  Настаняване в хотел в Охридската ривиера хотел 3 зв.Нощувка.
  photo

  Ден 2 ри/ 18. 04. 2020,СТРУГА – МАНСТИР „СВЕТИ НАУМ” - ОХРИД

  Закуска.Посещение на Билянините извори. Отпътуване за манастир “Свети Наум”. Посещение на църквата “Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя-чудотворец свети Наум и параклиса „Света Петка” със светената вода. Възможност за разходка с лодка в района на манастира или свободно време за разходка, почивка и обяд в парка около манастира. Възможност посещение на Музея на водата. Отпътуване за Охрид. Пешеходна разходка в града – паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски, къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен начин, църквата „Св. София”, Амфитеатъра, църквата „Св. Богородица Перивлепта”, Самуиловата крепост, църквата „Св. Климент” (Плаошник), където се намират мощите на Св. Климент Охридски, Базиликата, църквата „Св. Йоан Канео”, Стария чинар, търговската улица и др. Свободно време. Вечеря с музика – по желание срещу доплащане . Нощувка.
  photo

  Ден 3 ти/ 19. 04. 2020 , ОХРИД – СОФИЯ -ВАРНА

  Закуска.Отпътуване за Скопие – възможност за посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, Скопското Кале, каменния мост над р. Вардар, Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България. Пристигане в гр.Варна късно вечерта.
  photo

  Охридско езеро

  Допълнителна информация

  • От : 17 април, 2020
  • До : 19 април, 2020
  • Продълж. : 3 дни , 2 нощувки
  • Мин. брой : 35 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.265
  • Дестинация : Ohrid, Macedonia (FYROM)

  Имате нужда от помощ?

  0889712590

  alinatur@abv.bg