Леденика-Белоградчишки скали-Видин - крепостта Баба Вида и Зайчар Сърбия от Варна - Алина Тур

Booking for : Леденика-Белоградчишки скали-Видин – крепостта Баба Вида и Зайчар Сърбия от Варна
* - Задължителни полета

Леденика-Белоградчишки скали-Видин – крепостта Баба Вида и Зайчар Сърбия от Варна

Информация за офертата

Сърбия от Варна; Белоградчишки скали от Варна; Видин от Варна

Варна – Черепишки манастир – Леденика – Белоградчик – Белоградчишки скали – Сърбия – Видин – Варна

Цена: 205.00 лв 

Дата: 27-29.08.2021; 17-19.09.2021г.

Зайчар  – разположен на стратегически кръстопът, където се пресичат пътища които могат да ви отведат към Неготин, Кладово и румънската граница, Парачин и Видин, за Княжевац и Ниш. Градът е издигнат на равнинно място с ниски хълмове, а край него се сливат реките Бели и Черни Тимок. Селище  е имало отпреди новата ера. Зайчар ще ни посрещне с модерни еднофамилни къщи и запазени, реставрирани и поддържани стари сгради. Малките дюкянчета са пръснати из града като мъниста. Ароматът на плескавица и топла баница подканя отвсякъде. Римската крепост “Феликс Ромулиана” е най-важният туристически обект в града. Историците я включват  сред най-интересните в Европа римски обекти.

Пакетната цена е в лева  на човек и включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 2 нощувки   в  хотел 2/ 3 зв. стандартни двойни стаи – Видин.
 • Еднодневна екскурзия до гр. Зайчар Сърбия, посещение на крепост “Феликс Ромулиана” вход и беседа, Народен музей в  “Зайчар”- вход и беседа, пътни и гранични такси.

Цената НЕ включва:

 • Входни такси за музеите по маршрута в България.
 • Обяди и вечери./Възможност за вечеря в ресторантите на хотелите с предварителна заявка и заплащане/

Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията:  40  туристи.

Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи:  7 дни преди началната дата.

Необходими документи: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18г.-ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заверена декларация – съгласие за пътуване в чужбина,  заверена от двамата родители, няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещеваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена при сключване на договор,  доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Защо да изберете тази оферта

 • Както казват сърбите: "толкова лошо ни мина през главите, че разбрахме колко ценен е мигът… затова му се отдаваме изцяло!"

Ден ,Видин

07:00 ч. Отпътуване от Варна ул. "Антим I" по маршрута: Варна -Черепишки манастир - впечетляваща духовна обител, огнище на българщината. Възникването на Черепишкия манастир е свързано с историята на средновековния "Коритен град" съществувал в близката местност "Ритлите". Според легендата манастира е получил името си от белеещите се кости на загиналите войни, останали след битката на цар Иван Шишман с османските нашественици, състояла се в района. В църковния историко-археологически музей в София се съхранява устав (типик) на манастира, съставен около 1396г., в който се споменава, че той е бил разрушен по време на битката. В началото на 17в. Черепишкият манастир е възстановен по инициатива на известния български художник Пимен Зографски. Тогава е издигната и сегашната църква. . В началото на 17в. Черепишкият манастир е възстановен по инициатива на известния български художник Пимен Зографски. Тогава е издигната и сегашната църква. Черепишки манастир - пещера "Леденика" Името си Леденика носи от ледените сталагмити, сталактити и сталактони, които се образуват през зимата в началото близо до входа. В пещерата има малко, немного дълбоко синтрово езеро, което според едно поверие изпълнява желанието на всеки, който потопи ръката си в него. Пристигане в Видин . Настаняване в хотел 2/ 3 зв. Вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 2 / ,Сърбия, Зайчар

08:00 ч. Закуска. 09:00 ч. Посещение на крепост "Баба Вида". Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония. Строежът на средновековния замък започва през втората половина на Х век, но по време на Второто българско царство (края на ХІІ - ХІV век) се извършва и най-същественият градеж. Последният български цар преди падането на България под османско владичество Иван Срацимир (1324 г. – 1397 г.) е живял в крепостта. Съществува легенда, според която Вида е била най-голямата дъщеря на заможен български болярин. Заради неуспешните бракове на сестрите си Кула и Гъмза, Вида отхвърляла всички предложения за женитба, изградила замъка и останала в него през целия си живот. 10:00 ч. Еднодневна екскурзия до Сърбия с посещение на крепоста "Феликс Ромулиана" - Още австро-унгарският пътешественик и географ Феликс Каниц я обявява за един от най-големите и най-запазени паметници в Европа, за "един от най-величествените паметници на миналите времена". Била е резиденция на император Гай Валерий Максимилиан и майка му Ромулиана. На това място той се е родил между 297 и 311 година. В него е погребан и "възнесен между боговете". Резиденцията е разположена върху площ от 60 декара. Има добре запазена отбранителна система с 20 бойници. Замислена е като непревземаем град. Залите са с цветни мозайки и скулптури. Много от намерените в крепостта изящни предмети с висока художествена стойност може да видите в музея на Зайчар. От 2007 година крепостта "Феликс Ромулиана" е вписана в книгата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на Народен музей. Свободно време и обяд - "сръбска скара" в центъра на Зайчар. Отпътуване за Видин

Ден 3 / ,Белоградчик

08:00 ч. - Закуска. 09:00 ч.- Посещение на Белоградчишките скали. - Белоградчишките скали са природен феномен на повече от 200 млн. години. Те обхващат територия с дължина от 30 км и ширина от около 6-7 км. Заради причудливите си форми скалите носят различни имена, като най-популярните са „Конника”, „Мадоната”, „Замъка”, „Адам и Ева”. На запад от Белоградчик се намират скалите „Еркюпия”и „Борич”. На много места личат останки от постройки и зидове. Отпътуване за Варна. 20:00 ч. Пристигане във Варна.

сръбска скара

Допълнителна информация

 • От : 30 април, 2021
 • До : 03 май, 2020
 • Продълж. : 4дни, 3 нощувки
 • Мин. брой : 30
 • Наличност : 40
 • Цена : лв.220.00
 • Дестинация : Zaječar, Serbia

Имате нужда от помощ?

При нужда се свържете с нас.

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани