ПРАЗНИКА НА ЛАЛЕТАТА ИСТАНБУЛ, ЛОЗЕНГРАД 1-4.04, 15-18.04 г. - Алина Тур

Booking for : ПРАЗНИКА НА ЛАЛЕТАТА ИСТАНБУЛ, ЛОЗЕНГРАД 1-4.04, 15-18.04 г.


* - Задължителни полета

ПРАЗНИКА НА ЛАЛЕТАТА ИСТАНБУЛ, ЛОЗЕНГРАД 1-4.04, 15-18.04 г.

Информация за офертата

ПРАЗНИК НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ 2020 г. за печат docx

 ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ 2021 г.

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ПРЕЗ АПРИЛ ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 2021 + БОНУС ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА ЕМИРГАН

4 дни / 2 нощувки в двойна стая , 2 закуски в хотел ***/**** в Истанбул


Маршрут : Варна – Бургас – Малко Търново – Варна

Дата:  08-11-04.2021; 15-18.04.2021г.; 22-25.04.2021 г.

Цена от Варна: 210.00 лв., от Бургас: 200.00 лв.

Лалето е един от символите на Турция. Макар че много го свързват с Холандия, цветето се разпространява естествено по азиатските склонове, и е било масово отглеждано и търгувано по време на Османската империя. Типичното османско лале е с тънки заострени нагоре листенца, сравнявани с остриета на саби. По времето на Сюлейман Великолепни луковици на лалета били пренесени в Холандия и от там лалето започва своето шествие по целия свят.

Станал традиция, Фестивалът на лалето привлича както местни, така и туристи, които искат да се насладят на феерията от цветове, обгърнали Истанбул. 

Ако искате да се потопите в живота на местните хора и едновременно да видите една красива и различна страна на Истанбул, то не пропускайте да се разходите из парка Емирган. През април мястото е вълшебно и никой не остава безразличен към пищната красотата на цъфналите пролетни цветя.

Подарете си едно страхотно преживяване, потопени в разкош от цъфнали ароматни и цветни лалета!

ПРОГРАМА

1  ден  ВАРНА – ИСТАНБУЛ
Отпътуване от ВАРНА  20:30 ч., от БУРГАС 22:30 ч. по маршрута Варна –Малко Търново – Истанбул. Нощен преход.

2 ден  ИСТАНБУЛ
Пристигане сутринта в древния Константинопол. Панорамна обиколка на Истанбул с професионален местен екскурзовод на български език.

Посещение на един от най-красивите паркове в Истанбул – Емирган.   Парка Емирган  е  един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета. Намира се на хълм в европейската част на Истанбул. Мястото е било парк още по време на Източно римската империя, известен като „Кипарисовата гора“, тъй като по това време е имало основно дървета кипариси. В момента парка заема площ от 470,000 m2, от всички страни е ограден с каменни стени и има страхотна гледка към Босфора в горната си част.  Фестивалът на лалетата се разгръща из целия град, но тук са най-впечатляващите композиции. Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник. Реки и килими от лалета се простират под все още неразлистените дървета. Пъстри дъги, вълни, кръгове и красиви фигури, сътворени от пролетното цвете, привличат погледа. Декоративните басейни, езера и трите павилиона(палати), които са наименувани по баграта на фасадата си –„Бял”,”Жълт” и „Розов”, се съчетават органично с окръжаващата ги цветна палитра. Палатите са превърнати в китни ресторанти и кафенета, от които посетителят може да се наслаждава на приказните гледки наоколо.  Сенчестите пътеки, масите за пикник, детските и спортни площадки правят парка едно от най-любимите места за отдих на жителите и гостите на Истанбул. А от върха на хълма се разкрива великолепна панорама към Босфора. Но най-прекрасните спомени, с които човек може да си тръгне от тук си остават изпъстрените с лалета пейзажи.

Свободно време за почивка и снимки.

Посещение на двореца „Долмабахче Сарай”. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция.  Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише “градината”( на турски “bahce” е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.

Настаняване в хотел ***/**** в Истанбул. Свободно време за почивка и шопинг.  Нощувка.

 

3 ден -04 .04.2020 ИСТАНБУЛ
Закуска.  Свободно време или /по желание и срещу допълнително заплащане/разходка с корабче по Босфора  – “Разходка между два континента”. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста “Ататюрк”, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца “Долмабахче” и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. Новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираган Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива.  На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.  Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате… При възможност посещение и разглеждане на българската църква “Св.Стефан”. Построена  е на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалеч привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. Тя е единствената православна желязна църква в света. Храмът се състои от железни елементи с общо тегло 500 тона, сглобена на принципа на Айфеловата кула. Всички елементи са захванат към основите с около четири милиона болтове, гайки и нитове. От дърво е само част от конструкцията в основата и иконостасът. Храмът е докаран на части с влак до Триест и оттам с кораб до Истанбул. Същите инженери са изработели още две идентични на тази църкви, които били за Австралия и Румъния. Първата потъва в морето по време на транспорта, а втората е унищожена при бомбардировка. Иконостасът на храма и камбаните за изработени в Русия. След 7 годишен ремонт,църквата бе открита за посещение на 07.01.2018г.

За тези, които не са избрали разходка с корабче по Босфора има  възможност да посетят популярния Египетския пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чайове, кафе и др.

Разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрумът – център на живота на града, построеен през 203 г., като съоражение за конни състезания, Египетския обелиск, Змийската колона, Синята джамия/Джамията „Султан Ахмед“ – единствената джамия в Турция с шест минарета. Свободно време за разходка и шопинг в Капалъ Чаршъ. Пожелание / срещу допълнително заплащане / в 15.00 часа отпътуване за   квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBU L  с Пеещите фонтани. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден –  ИСТАНБУЛ – ЛОЗЕНГРАД – ВАРНА

Закуска . В 08:30 ч. Закуска . Отпътуване за Outlet Via Port Venecia. Новият Outlet Via Port Venezia ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световноизвестните марки.Това е място, където трябва да посетите, нещо различно от обичайния търговски център, тъй като можете да се насладите на пазаруване, хранене или дори просто да се разхождате край водния поток. БОНУС посещение на Лозенград.

Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и  Варна късно вечерта.

Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ: 

*2 нощувки в хотел  ***/  **** в Истанбул
*2 закуски
*Транспорт с комфортен автобус
*Панорамна туристическа обиколка на Истанбул – европейска с местен лицензиран екскурзовод на български език
*Посещение на парка ЕМИРГАН
*Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул
*Екскурзоводско обслужване  с лицензиран турски екскурзовод
*Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

 •  Разходка с корабче – 15 € заявява се и се заплаща при записване
 •  WATERGARDEN İSTANBU L – 15€ заявява се и се заплаща при записване. Цената включва автобусен трансфер и екскурзоводско обслужване.
  Приблизителни входни такси за посещаваните обекти пожелание:
  “Долмабахче” –  90 TRY
  Разходи от личен характер

            Отстъпки:

*Настаняванe на дете до 6 години – 50 лв.
*Настаняване на дете от 6 до 12 години – минус 30 лв.

Доплащане:

*Настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

Забележки:

*Минимален брой туристи: 40 човека
*Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена

*Доплащане – до 10 дни преди датата на отпътуване
*Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители

*Допълнителните екскурзии се изпълняват при мин брой от 25 човека

*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 7 дни преди началото на екскурзията

*Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

           Необходими документи:

*Задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане.
*За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
*За Република Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Пояснения

Входните такси се заплащат само в турски лири.

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка.

 Полезна информация

Валутата с която се пазарува в Турция е турски лири. На някои места приемат и евро, но е по-изгодно да се използват турски лири.

Част от тоалетните са платени, затова е добре туристите да разполагат с монети от 1 турска лира.

При посещения в  джамия е добре жените да си носят шалове, защото влизат с покрита глава, рамене и крака.

Програмата е примерна и може да претърпи промени при възникване на непредвидени обстоятелства по време на пътуването или непланирано забавяне на групата при посещение  на обектите.

Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД “Армеец“.

***Програмата е предварителна. Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата***

ТO “Алина тур” има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от ЗТ в ЗАД “Лев инс”

 

1 ден ,ВАРНА - ИСТАНБУЛ

Отпътуване от ВАРНА  20:30 ч., от БУРГАС 22:30 ч. по маршрута Варна –Малко Търново – Истанбул. Нощен преход.

2 ден -, ИСТАНБУЛ

Пристигане сутринта в древния Константинопол. Панорамна обиколка на Истанбул с професионален местен екскурзовод на български език. Посещение на един от най-красивите паркове в Истанбул – Емирган.   Парка Емирган  е  един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета. Намира се на хълм в европейската част на Истанбул. Мястото е било парк още по време на Източно римската империя, известен като „Кипарисовата гора“, тъй като по това време е имало основно дървета кипариси. В момента парка заема площ от 470,000 m2, от всички страни е ограден с каменни стени и има страхотна гледка към Босфора в горната си част.  Фестивалът на лалетата се разгръща из целия град, но тук са най-впечатляващите композиции. Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник. Реки и килими от лалета се простират под все още неразлистените дървета. Пъстри дъги, вълни, кръгове и красиви фигури, сътворени от пролетното цвете, привличат погледа. Декоративните басейни, езера и трите павилиона(палати), които са наименувани по баграта на фасадата си –„Бял”,”Жълт” и „Розов”, се съчетават органично с окръжаващата ги цветна палитра. Палатите са превърнати в китни ресторанти и кафенета, от които посетителят може да се наслаждава на приказните гледки наоколо.  Сенчестите пътеки, масите за пикник, детските и спортни площадки правят парка едно от най-любимите места за отдих на жителите и гостите на Истанбул. А от върха на хълма се разкрива великолепна панорама към Босфора. Но най-прекрасните спомени, с които човек може да си тръгне от тук си остават изпъстрените с лалета пейзажи. Свободно време за почивка и снимки. Посещение на двореца „Долмабахче Сарай". Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче ще остане завинаги в историята като сграда на последният султан на Османската империя и на първият президент на Турция.  Палатът е издигнат на европейският бряг на Босфора. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише "градината"( на турски "bahce" е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури - истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора. Настаняване в хотел ***/**** в Истанбул. Свободно време за почивка и шопинг.  Нощувка.

3 ден ,ИСТАНБУЛ

Закуска.  Свободно време или /по желание и срещу допълнително заплащане/разходка с корабче по Босфора  - "Разходка между два континента". Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста "Ататюрк", свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца "Долмабахче" и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. Новият султански дворец "Долмабахче", "Чираган Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива.  На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.  Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате... При възможност посещение и разглеждане на българската църква "Св.Стефан". Построена  е на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалеч привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. Тя е единствената православна желязна църква в света. Храмът се състои от железни елементи с общо тегло 500 тона, сглобена на принципа на Айфеловата кула. Всички елементи са захванат към основите с около четири милиона болтове, гайки и нитове. От дърво е само част от конструкцията в основата и иконостасът. Храмът е докаран на части с влак до Триест и оттам с кораб до Истанбул. Същите инженери са изработели още две идентични на тази църкви, които били за Австралия и Румъния. Първата потъва в морето по време на транспорта, а втората е унищожена при бомбардировка. Иконостасът на храма и камбаните за изработени в Русия.След 7 годишен ремонт,църквата бе открита за посещение на 07.01.2018г. За тези, които не са избрали разходка с корабче по Босфора има  възможност да посетят популярния Египетския пазар, известен с екзотичните си оригинални подправки, чайове, кафе и др. Разходка в старата европейска част на Истанбул: Хиподрумът – център на живота на града, построеен през 203 г., като съоражение за конни състезания, Египетския обелиск, Змийската колона, Синята джамия/Джамията „Султан Ахмед“ – единствената джамия в Турция с шест минарета. Свободно време за разходка и шопинг в Капалъ Чаршъ. Пожелание / срещу допълнително заплащане / в 15.00 часа отпътуване за   квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBU L  с Пеещите фонтани. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден ,ИСТАНБУЛ – ЛОЗЕНГРАД - ВАРНА

Закуска . В 08:30 ч. отпътуване за , където можете да разгледате аквариума „Sea Life”. Тук ще видите изключително разнообразие от риби и морски животни преплитащи се в симфония от цветове. Отпътуване към  един от най-големите търговски центрове Мall Forum Istanbul с възможност за посещение на най-големият аквариум в Европа- Аквариум TurkuaZoo или "Sea Life"(срещу заплащане на входна такса)Влизайки в аквариума ще можете да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв. м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270 градусова панорама. А в самия търговски център ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер и хипермаркет за интериорни решения IKEA . БОНУС посещение на Лозенград. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и  Варна късно вечерта.

Истанбул - фестивал на лалетата

Допълнителна информация

 • От : 08 април, 2021
 • До : 11 април, 2021
 • Продълж. : 4 Дни, 2 Нощувки
 • Мин. брой : 40 туриста
 • Наличност : 45
 • Цена : лв.210
 • Дестинация : İstanbul, Turkey

Имате нужда от помощ?

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани