ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ с посещение на ТРОЯНСКИ МАНАСТИР ОТ ВАРНА – Алина Тур

Booking for : ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ с посещение на ТРОЯНСКИ МАНАСТИР ОТ ВАРНА

  * - Задължителни полета

  ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ с посещение на ТРОЯНСКИ МАНАСТИР ОТ ВАРНА

  Информация за офертата

  Празник на сланината 2020 за печат

  ПРАЗНИК НА СЛАНИНАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТРОЯНСКИ МАНАСТИР   от Варна

  Маршрут: Варна  – Търговище -Априлци- Троянски манастир -Варна

  ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА , ШУМЕН , ТЪРГОВИЩЕ

  Дата: 22 февруари 2020 г. Цена от Варна: 45 лв. от Търговище: 40 лв.

  НЕКА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ ЕДИНА ТРАДИЦИЯ И ДА ОТИДЕМ НА ГОСТИ В АПРИЛЦИ !

  Ето как Балканджийте от Априлци  са  намерили отражение в атрактивните местни празници и обичаи. От няколко години  в Априлци на  Месни заговезни, жителите и гостите на планинското градче се веселят на

  „Празника на сланината и греяната ракия”

  Събитието е организирано с любезното съдействие на  Народно читалище “Светлина – 1895” кв. Ново село, с подкрепата  на Община Априлци . ВСИЧКИ НИЕ ще имаме възможността да се насладим на интересна местна кухня, традиционни напитки и конкурси:

  • „Надпревара за най-вкусна и крехка сланинка”
  • „Кулинарна изложба – базар за ястия със сланина”
  • „Конкурс за домашна ракия – ароматна, идеална на градус, чудесна на вкус”
  • Kонкурс за детска рисунка „ Празникът, видян през моите очи”.

  Осигурени са и голям брой награди, томболи и веселие, а най- голяма награда е живо прасе. Гостите ги очакват много песни, танци, смях, настроение, кулинарни и фолклорни изненади.

  За съхраняване на българските традиции и обичаи всички желаещи могат да облекат и традиционно народно облекло – символ на етническото единство и многообразие на традиционната българска култура.

  Под мотото: „Всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем, потапяйки се в духа на празника, човечността и българщината”, приветстваме всички родолюбиви българи с „Добре дошли!” и „Наздраве!”.

  ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:

  Тази година за осма поредна година райското кътче в сърцето на балкана Априлци ще посрещне гости от цялата страна за своя Празник на сланината и греяната ракия. Празник, въплътил в себе си пъстротата на селския бит и култура, превърнал се в традиция Площадът ще оживее под звуците на фолклорна музика и народно веселие, събирайки над 10000 посетители.

  А денят на празника не е избран случайно от местните жители – на този ден църквата отбелязва месни заговезни и на трапезата ястията трябва да са само от месо.

  Програмата е подходяща за всички възрасти.

  Цена от Търговище – 40,00 лв.

  Цена от Варна/ Шумен – 45.00 лв.

  Пакетната цена е в лева  на човек и включва:

  • Транспорт с комфортен и лицензиран туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване.
  • Групова застраховка

  Цената НЕ включва:

  • разходи от личен характер;
  • входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание

  ПРОГРАМА:

  06:00 ч.Отпътуване от гр.Варна. 07:00 ч Шумен – 5-ти км. 07:40 ч.Отпътуване от ОМВ Търговище Пристигане в гр.Априлци. Посещение на ежегодния грандиозен кулинарен празник на сланината и греяната ракия. Където ще имате възможност да опитате различни кулинарни изкушения приготвени със сланина, както и да дегустирате майсторски приготвена греяна ракия. Едно от култовите ястия което ще се приготви в „ГОЛЕМИЯ ЧОРБАДЖИЙСКИ ТИГАН“  дарен от Родолюбиви българи е така наречената „БАБИНА ГОЗБА“ . а РЕЦЕПТАТА е простичка: Ето и нея – 20 кг. сланинка, 500 яйца и 30 кг. праз лук. Освен дегустацията на това перфекто по рода си ястие което ще погали с перфектия си вкус небцето Ви , ще имате възможност да опитате и други кулинарни специалитети – шишчета с печена сланинка, боб в гърне и още много апетитни изкушения.

  След като сме си закупили сланинка и други вкусотийки за вкъщи и сме се сгряли с греяната ракийка към   14:30 ч – ще се отправим към  Троянски манастир, Възникването му  е свързано с Чудотворната икона на манастира „Света Богородица Троеручица“ , дарена от йеромонах  от Света гора . Църквата „Успение Богородично“ ще ни посрещне с архитектурния си колоритен ансамбъл ,с красивите ярко обагрени цветя (т.нар. Зографови цветя , които в последствие ние виждаме и върху типичната троянска керамика) и стенописи изографисани от един от най-известните и утвърдили се възрожденски художници Захари Зограф. Свободно време в манастира и отпътуване за Варна. Пристигане вечерта.

  Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията:  40  туристи.

  Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи:  3 дни преди началната дата.

    Начин на плащане:депозит – 30% от пакетната цена.

  ТА „ Алина тур „ е застрахована по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма в ЗАД„ Армеец”

  Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при възникнали и независещи от него обстоятелства.

   

   

  Защо да изберете тази оферта

  • Невероятно преживяване в зимния ден
  • Изберете Българското и станете част от българските обичаи
  • кулинарни изкушения
  photo

  Ден 1 / 22.02.2020,Априлци

  06:00 ч.Отпътуване от гр.Варна. 07:00 ч Шумен – 5-ти км. 07:40 ч.Отпътуване от ОМВ Търговище Пристигане в гр.Априлци. Посещение на ежегодния грандиозен кулинарен празник на сланината и греяната ракия. Където ще имате възможност да опитате различни кулинарни изкушения приготвени със сланина, както и да дегустирате майсторски приготвена греяна ракия. Едно от култовите ястия което ще се приготви в „ГОЛЕМИЯ ЧОРБАДЖИЙСКИ ТИГАН“  дарен от Родолюбиви българи е така наречената „БАБИНА ГОЗБА“ . а РЕЦЕПТАТА е простичка: Ето и нея - 20 кг. сланинка, 500 яйца и 30 кг. праз лук. Освен дегустацията на това перфекто по рода си ястие което ще погали с перфектия си вкус небцето Ви , ще имате възможност да опитате и други кулинарни специалитети – шишчета с печена сланинка, боб в гърне и още много апетитни изкушения. След като сме си закупили сланинка и други вкусотийки за вкъщи и сме се сгряли с греяната ракийка към   14:30 ч – ще се отправим към  Троянски манастир, Възникването му  е свързано с Чудотворната икона на манастира „Света Богородица Троеручица“ , дарена от йеромонах  от Света гора . Църквата „Успение Богородично“ ще ни посрещне с архитектурния си колоритен ансамбъл ,с красивите ярко обагрени цветя (т.нар. Зографови цветя , които в последствие ние виждаме и върху типичната троянска керамика) и стенописи изографисани от един от най-известните и утвърдили се възрожденски художници Захари Зограф. Свободно време в манастира и отпътуване за Варна. Пристигане вечерта. Минимален брой туристи за осъществяване на екскуризията:  40  туристи. Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи:  3 дни преди началната дата.   Начин на плащане:депозит – 30% от пакетната цена. ТА „ Алина тур „ е застрахована по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма в ЗАД„ Армеец” Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при възникнали и независещи от него обстоятелства.
  photo

  Празник на сланината и греяната ракия

  Допълнителна информация

  • От : 22 февруари, 2020
  • До : 22 февруари, 2020
  • Продълж. : 1 Ден
  • Мин. брой : 30
  • Наличност : 50
  • Цена : лв.40
  • Дестинация : 5641 Apriltsi, Bulgaria

  Имате нужда от помощ?

  При нужда се свържете с нас.

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg