“МАГИЯТА НА ОГНЕНИЯ ТАНЦ” НЕСТИНАРИ- танц върху жарава – с. Българи в Странджа – Алина Тур

Booking for : “МАГИЯТА НА ОГНЕНИЯ ТАНЦ” НЕСТИНАРИ- танц върху жарава – с. Българи в Странджа

  * - Задължителни полета

  “МАГИЯТА НА ОГНЕНИЯ ТАНЦ” НЕСТИНАРИ- танц върху жарава – с. Българи в Странджа

  Информация за офертата

  МАГИЯТА НА ОГНЕНИЯ ТАНЦ – НЕСТИНАРИ – С. БЪЛГАРИ СТРАНДЖА ПЛАНИНА

  2 дни / 1 нощувка

  Дата: 

  ЦЕНА: 87.00 лв.

  Тлеещи въглени. Забива свещенния тъпан, засвирва гайда, с боси крака пристъпват нестинарите и  магията на огнения танц  възкръсва в Странджа!

  Нестинарството не е просто танц върху жарава. То е  стихия –  събрала  спомени, легенди, обреди. Често свързвано с окултното и  недолюбвано , но по свои начин изключителено, вдъхновяващо и пречистващо.

  Какви са тайните на нестинарите и какво се случва в началото на юни в сърцето на Странджа – тръгнете с нас на пътешествие из тайнствата на древните ритуали… Датата е 3 юни. Мястото – село Българи

  ПРОГРАМА

  ДЕН 1

  06:00 ч. Отпътуване от Варна, 08:00 ч – от Бургас.
  09:30 ч Пристигане в Созопол – най-стария град на българското черноморско крайбрежие.
  На 28 юли 2010 г. по време на археологически разкопки, археологът проф. Казимир Попконстантинов в развалините на манастира на остров Свети Иван открива мощи на Свети Йоан Кръстител, които се превръщат съвсем скоро в популярна туристическа и религиозна забележителност. Днес мощите са изложени в църквата “Св. Св. Кирил и Методий”, където могат да се видят.
  Свободно време за разходка и разглеждане на старинния Созопол и обяд.
  12:30 ч отпътуване към Лозенец и настаняване в хотелски комплекс 3* В 13:45 ч. отпътуване за село Българи (24 км) – единственото българско село, запазило нестинарския обред в автентичния му вид. Hecтинapcĸитe игpи в Бългapи ca впиcaни в пpeдcтaвитeлния cпиcъĸ зa нeмaтepиaлнo ĸyлтypнo нacлeдcтвo нa ЮHECKO пpeз 2009г.

  15:30 ч. Палене на несинарския огън на мегдана в селото.
  Посещение на тypиcтичecĸи инфopмaциoнeн цeнтъp „Πътят нa нecтинapcтвoтo”, където ще видите пъpвия бългapcĸи 3D дoĸyмeнтaлeн филм „Cтъпĸи в oгъня”. Той щe ви нaпpaви cъпpичacтни нa eдин oт нaй-древните бългapcĸи oбреди.
  Щe имaтe възмoжнocттa дa нayчитe зa мaгиятa нa xoдeнeтo в oгъня и дa paзбepeтe ĸoя e нaй-виднaтa нecтинapĸa oт 60-тe гoдини нa минaлия вeĸ дo нaши дни.

  В 17:30 часа започва фoлĸлopнaтa пpoгpaмa, a пpeди нeя e opгaнизиpaн и ĸyлинapeн бaзap c yчacтници-ĸyлинapи oт нaceлeнитe мecтa в oбщинaтa. Kyлминaциятa нa вeчepтa ca нecтинapcĸитe игpи oт 22.00 чaca. Всички нестинарски ритуали се изпълняват под звуците на свещения тъпан (който целогодишно стои в конака) и гайда. Ритуалът завършва с Костадинско хоро, в което вземат участие местните жители и гости на празника. Вярва се, че участието в това хоро носи здраве на танцуващите.

  Малко след полунощ връщане в Лозенец. Нощувка.

  ДЕН 2

  Несебър

  08:00ч.-09:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване за „Зоокомплекс Пауните”. Започнал своето развитие като туристическа дестинация преди 8 години като “ферма за пауни”, комплексът представлява уникална колекция, събирана повече от 20 години от всички континенти, превърнала се от частно хоби с пауни в съчетание с овощната градина в една красива и вкусна дестинация. Освен, че ще видите разнообразн и пъстри представители на животинския свят, тук ще ви почерпят със сезонни плодове от собствените овощни градини към фермата. 100 декара овощни насаждения – праскови, кайсии, череши. Градината е създадена през 2005 г. под ръководството на водещи учени в областта на овощарството. Входната такса е 6 лв за възрастен и 3 лв за дете.
  Продължаваме към Несебър. Туристическа програма и обиколка на града-музей с екскурзоводска беседа. Свободно време за разходка и обяд.
  16:00 ч. Отпътуване за Варна.

  Пакетната цена е в лева  на човек и включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотелски комплекс „Алпина”, Лозенец, двойна тройна стая;
  • Посещение на ферма за пауни;
  • Посещение на с. Българи и участие в нестинарския обред;
  • Туристическа обиколка на Стария Созопол;
  • Туристическа обиколка на Несебър;
  • Екскурзоводско обслужване;

   

  Цената НЕ включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси и билети (актуални са към момента, възможно е да има промяна);
  • Ферма за пауни – 6 лв възрастен, 3 лв – деца;

  Необходими документи : валиден документ за самоличност:

  Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  35  туристи.

  Срок за уведомление при недостиг минимален брой туристи:  7 дни преди началната дата.

  Забележки:

  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
  • При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
  • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
  • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
  • Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
  • Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.
  • При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.
  • Препоръчва се носенето на леки постелки за сядане (за с. Българи).
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”  към ЗАД  “Армеец”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

  Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

   

  photo

  Ден 1 ,с. Българи

  06:00 ч. Отпътуване от Варна, 08:00 ч – от Бургас. 09:30 ч Пристигане в Созопол - най-стария град на българското черноморско крайбрежие. На 28 юли 2010 г. по време на археологически разкопки, археологът проф. Казимир Попконстантинов в развалините на манастира на остров Свети Иван открива мощи на Свети Йоан Кръстител, които се превръщат съвсем скоро в популярна туристическа и религиозна забележителност. Днес мощите са изложени в църквата “Св. Св. Кирил и Методий”, където могат да се видят. Свободно време за разходка и разглеждане на старинния Созопол и обяд. 12:30 ч отпътуване към Лозенец и настаняване в хотелски комплекс 3* В 13:45 ч. отпътуване за село Българи (24 км) – единственото българско село, запазило нестинарския обред в автентичния му вид. Hecтинapcĸитe игpи в Бългapи ca впиcaни в пpeдcтaвитeлния cпиcъĸ зa нeмaтepиaлнo ĸyлтypнo нacлeдcтвo нa ЮHECKO пpeз 2009г. 15:30 ч. Палене на несинарския огън на мегдана в селото. Посещение на тypиcтичecĸи инфopмaциoнeн цeнтъp „Πътят нa нecтинapcтвoтo”, където ще видите пъpвия бългapcĸи 3D дoĸyмeнтaлeн филм „Cтъпĸи в oгъня”. Той щe ви нaпpaви cъпpичacтни нa eдин oт нaй-древните бългapcĸи oбреди. Щe имaтe възмoжнocттa дa нayчитe зa мaгиятa нa xoдeнeтo в oгъня и дa paзбepeтe ĸoя e нaй-виднaтa нecтинapĸa oт 60-тe гoдини нa минaлия вeĸ дo нaши дни. В 17:30 часа започва фoлĸлopнaтa пpoгpaмa, a пpeди нeя e opгaнизиpaн и ĸyлинapeн бaзap c yчacтници-ĸyлинapи oт нaceлeнитe мecтa в oбщинaтa. Kyлминaциятa нa вeчepтa ca нecтинapcĸитe игpи oт 22.00 чaca. Всички нестинарски ритуали се изпълняват под звуците на свещения тъпан (който целогодишно стои в конака) и гайда. Ритуалът завършва с Костадинско хоро, в което вземат участие местните жители и гости на празника. Вярва се, че участието в това хоро носи здраве на танцуващите. Малко след полунощ връщане в Лозенец. Нощувка.
  photo

  Ден 2 ,Несебър

  08:00ч.-09:00ч Закуска и Освобождаване на стаите. Отпътуване за „Зоокомплекс Пауните”. Започнал своето развитие като туристическа дестинация преди 8 години като "ферма за пауни", комплексът представлява уникална колекция, събирана повече от 20 години от всички континенти, превърнала се от частно хоби с пауни в съчетание с овощната градина в една красива и вкусна дестинация. Освен, че ще видите разнообразн и пъстри представители на животинския свят, тук ще ви почерпят със сезонни плодове от собствените овощни градини към фермата. 100 декара овощни насаждения – праскови, кайсии, череши. Градината е създадена през 2005 г. под ръководството на водещи учени в областта на овощарството. Входната такса е 6 лв за възрастен и 3 лв за дете. Продължаваме към Несебър. Туристическа програма и обиколка на града-музей с екскурзоводска беседа. Свободно време за разходка и обяд. 16:00 ч. Отпътуване за Варна.
  photo

  Нестинари

  Допълнителна информация

  • От : 01 януари, 2021
  • До : 01 януари, 2021
  • Продълж. : 2 Дни, 1 Нощувки
  • Мин. брой : 35
  • Наличност : 45
  • Цена : лв.87.00
  • Дестинация : 8277 Lozenets, Bulgaria

  Имате нужда от помощ?

  При нужда се свържете с нас.

  +359 889 712 590; 0879/351-930

  alinatur@abv.bg

  Препоръчани