Тайните на Мадарския конник и ИАР "ПЛИСКА" от Варна - Алина Тур

Booking for : Тайните на Мадарския конник и ИАР “ПЛИСКА” от Варна


* - Задължителни полета

Тайните на Мадарския конник и ИАР “ПЛИСКА” от Варна

Информация за офертата

МАДАРСКИ КОННИК- ИАР “ПЛИСКА”

Еднодневна екскурзия

Дати: 27.06.2019 г.

Цена: 20.00 лв.

Маршрут: Варна – Мадара -Плиска – Варна

ПРОГРАМА

09:00 Отпътуване от Варна, Антим I /Археологическия музей/

10:00 Пристигане на територията на ИСТОРИКО-АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ „ПЛИСКА”- Разположен на площ от 23 кв. км, средновековният град Плиска е един от най-големите средновековни градове в Европа. Създаден е от  българския владетел хан Аспарух. Повече от два века е столица на българската държава (681–893). С Плиска са свързани имената на 18 български владетели, сред които Тервел (700-721), Крум (802-814), Омуртаг (814-831), Борис І Михаил (852-889). Разкритите при археологически разкопки останки на първата българска столица на днешна България са консервирани и представляват музей на открито. Могат да се видят, макар и в руини, крепостните стени, дворците на Крум и Омуртаг, храмовете на бог Тангра, Голямата базилика. В новата сграда на музея намират място най-атрактивните находки, включени в изцяло обновена експозиция. Хронологически подредени, те определят основните периоди в живота на Плиска – езическият и християнският.
Резерватът е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.

 Отпътуване към   национален историко-археологически резерват „Мадара”.  Най-значимият паметник в резервата „Мадара” е уникалният скален релеф, известен като Мадарския конник. Изваян върху величествената скала на 23 м височина, той е образец на древното изкуство. Релефът изобразява конник в естествен ръст с копие в ръка. В краката на коня се вижда повален лъв, а зад ездача е изобразено ловното му куче. “Мадара-култов център през вековете”  е темата на екскозицията, която е подредена в обновения музей в резервата “Мадарски конник”. Там могат да се видят експонати датиращи от различни епохи и да се научи повече за изследването на скалния  релеф.

Свободно време за обяд. Отпътуване към Варна.

Цената включва:

 • автобусен транспорт с лицензирана туристическа фирма;
 • водач-екскурзовод от фирмата организатор;

Цената не включва:

 • входни такси на посещаваните обекти по маршрута: Мадарски конник –  5 лв. възрастни/1 лв. деца; НИАР Плиска – 5 лв. възрастни/2 лв. деца/10 лв. беседа
 • застраховка 2 лв.
 • лични разходи
 • обяд
 • медицинска застраховка 2 лв., за лица 65-79.99 год. –  6.00 лв., лица 80 и повече години не се застраховат;

Начин на плащане:

 • записване на тел: 0889/712-590; 0879/351-930; Email: alinatur@abv.bg;

Забележка:

 • добрата подготовка е предпоставка  за приятно изживяване
 • туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • при възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата;
 • туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването;
 • необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта;
 • минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;
 • срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

ТА “АЛИНА ТУР” застрахована по смисъла на чл. 98 от Закона за туризма в ЗАД “Армеец”

 

 

 

photo

27,06,2020 г.,Варна-Мадара-Плиска-Варна

09:00 Отпътуване от Варна, Антим I /Археологическия музей/ 10:00 Пристигане на територията на ИСТОРИКО-АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ „ПЛИСКА”- Разположен на площ от 23 кв. км, средновековният град Плиска е един от най-големите средновековни градове в Европа. Създаден е от  българския владетел хан Аспарух. Повече от два века е столица на българската държава (681–893). С Плиска са свързани имената на 18 български владетели, сред които Тервел (700-721), Крум (802-814), Омуртаг (814-831), Борис І Михаил (852-889). Разкритите при археологически разкопки останки на първата българска столица на днешна България са консервирани и представляват музей на открито. Могат да се видят, макар и в руини, крепостните стени, дворците на Крум и Омуртаг, храмовете на бог Тангра, Голямата базилика. В новата сграда на музея намират място най-атрактивните находки, включени в изцяло обновена експозиция. Хронологически подредени, те определят основните периоди в живота на Плиска – езическият и християнският. Резерватът е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.  Отпътуване към   национален историко-археологически резерват „Мадара”.  Най-значимият паметник в резервата „Мадара” е уникалният скален релеф, известен като Мадарския конник. Изваян върху величествената скала на 23 м височина, той е образец на древното изкуство. Релефът изобразява конник в естествен ръст с копие в ръка. В краката на коня се вижда повален лъв, а зад ездача е изобразено ловното му куче. "Мадара-култов център през вековете"  е темата на екскозицията, която е подредена в обновения музей в резервата "Мадарски конник". Там могат да се видят експонати датиращи от различни епохи и да се научи повече за изследването на скалния  релеф. Свободно време за обяд. Отпътуване към Варна.
photo

Мадара

Допълнителна информация

 • От : 27 юни, 2020
 • До : 27 юни, 2020
 • Продълж. : 1 ден
 • Мин. брой : 40 туриста
 • Наличност : 45 туриста
 • Цена : лв.20
 • Дестинация : 9920 Pliska, Bulgaria

Имате нужда от помощ?

+359 889 712 590

alinatur@abv.bg

Препоръчани