Тайните на Мадарския конник и ИАР “ПЛИСКА” от Варна – Алина Тур

Booking for : Тайните на Мадарския конник и ИАР “ПЛИСКА” от Варна

  * - Задължителни полета

  Тайните на Мадарския конник и ИАР “ПЛИСКА” от Варна

  Информация за офертата

  МАДАРСКИ КОННИК- ИАР “ПЛИСКА”

  Еднодневна екскурзия

  Дати: 27.06.2019 г.

  Цена: 20.00 лв.

  Маршрут: Варна – Мадара -Плиска – Варна

  ПРОГРАМА

  09:00 Отпътуване от Варна, Антим I /Археологическия музей/

  10:00 Пристигане на територията на ИСТОРИКО-АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ „ПЛИСКА”- Разположен на площ от 23 кв. км, средновековният град Плиска е един от най-големите средновековни градове в Европа. Създаден е от  българския владетел хан Аспарух. Повече от два века е столица на българската държава (681–893). С Плиска са свързани имената на 18 български владетели, сред които Тервел (700-721), Крум (802-814), Омуртаг (814-831), Борис І Михаил (852-889). Разкритите при археологически разкопки останки на първата българска столица на днешна България са консервирани и представляват музей на открито. Могат да се видят, макар и в руини, крепостните стени, дворците на Крум и Омуртаг, храмовете на бог Тангра, Голямата базилика. В новата сграда на музея намират място най-атрактивните находки, включени в изцяло обновена експозиция. Хронологически подредени, те определят основните периоди в живота на Плиска – езическият и християнският.
  Резерватът е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.

   Отпътуване към   национален историко-археологически резерват „Мадара”.  Най-значимият паметник в резервата „Мадара” е уникалният скален релеф, известен като Мадарския конник. Изваян върху величествената скала на 23 м височина, той е образец на древното изкуство. Релефът изобразява конник в естествен ръст с копие в ръка. В краката на коня се вижда повален лъв, а зад ездача е изобразено ловното му куче. “Мадара-култов център през вековете”  е темата на екскозицията, която е подредена в обновения музей в резервата “Мадарски конник”. Там могат да се видят експонати датиращи от различни епохи и да се научи повече за изследването на скалния  релеф.

  Свободно време за обяд. Отпътуване към Варна.

  Цената включва:

  • автобусен транспорт с лицензирана туристическа фирма;
  • водач-екскурзовод от фирмата организатор;

  Цената не включва:

  • входни такси на посещаваните обекти по маршрута: Мадарски конник –  5 лв. възрастни/1 лв. деца; НИАР Плиска – 5 лв. възрастни/2 лв. деца/10 лв. беседа
  • застраховка 2 лв.
  • лични разходи
  • обяд
  • медицинска застраховка 2 лв., за лица 65-79.99 год. –  6.00 лв., лица 80 и повече години не се застраховат;

  Начин на плащане:

  • записване на тел: 0889/712-590; 0879/351-930; Email: alinatur@abv.bg;

  Забележка:

  • добрата подготовка е предпоставка  за приятно изживяване
  • туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
  • при възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата;
  • туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването;
  • необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта;
  • минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;
  • срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

  ТА “АЛИНА ТУР” застрахована по смисъла на чл. 98 от Закона за туризма в ЗАД “Армеец”

   

   

   

  photo

  27,06,2020 г.,Варна-Мадара-Плиска-Варна

  09:00 Отпътуване от Варна, Антим I /Археологическия музей/ 10:00 Пристигане на територията на ИСТОРИКО-АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ „ПЛИСКА”- Разположен на площ от 23 кв. км, средновековният град Плиска е един от най-големите средновековни градове в Европа. Създаден е от  българския владетел хан Аспарух. Повече от два века е столица на българската държава (681–893). С Плиска са свързани имената на 18 български владетели, сред които Тервел (700-721), Крум (802-814), Омуртаг (814-831), Борис І Михаил (852-889). Разкритите при археологически разкопки останки на първата българска столица на днешна България са консервирани и представляват музей на открито. Могат да се видят, макар и в руини, крепостните стени, дворците на Крум и Омуртаг, храмовете на бог Тангра, Голямата базилика. В новата сграда на музея намират място най-атрактивните находки, включени в изцяло обновена експозиция. Хронологически подредени, те определят основните периоди в живота на Плиска – езическият и християнският. Резерватът е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.  Отпътуване към   национален историко-археологически резерват „Мадара”.  Най-значимият паметник в резервата „Мадара” е уникалният скален релеф, известен като Мадарския конник. Изваян върху величествената скала на 23 м височина, той е образец на древното изкуство. Релефът изобразява конник в естествен ръст с копие в ръка. В краката на коня се вижда повален лъв, а зад ездача е изобразено ловното му куче. "Мадара-култов център през вековете"  е темата на екскозицията, която е подредена в обновения музей в резервата "Мадарски конник". Там могат да се видят експонати датиращи от различни епохи и да се научи повече за изследването на скалния  релеф. Свободно време за обяд. Отпътуване към Варна.
  photo

  Мадара

  Допълнителна информация

  • От : 27 юни, 2020
  • До : 27 юни, 2020
  • Продълж. : 1 ден
  • Мин. брой : 40 туриста
  • Наличност : 45 туриста
  • Цена : лв.20
  • Дестинация : 9920 Pliska, Bulgaria

  Имате нужда от помощ?

  +359 889 712 590

  alinatur@abv.bg

  Препоръчани